15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScuteriştii şi motocicliştii, pericole în trafic

Scuteriştii şi motocicliştii, pericole în trafic

Poliţiştii de la Rutieră au luat în vizor scuteriştii şi motocicliştii, fiind cunoscut faptul că numărul acestor participanţi la trafic şi riscul producerii accidentelor cresc odată cu încălzirea vremii.

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii au dat circa 260 de amenzi contravenţionale acestei categorii de conducători auto. Numărul sancţiunilor a crescut progresiv, de la opt amenzi, rutieriştii au ajuns la maximum de 51 de amenzi date într-o săptămână.

„Este categoria de conducători auto cu cel mai mare risc de producere a accidentelor. Sunt mulţi care nu au efectuat cursul de legislaţie rutieră şi nu cunosc regulile de circulaţie, merg «după ureche». În aceste condiţii, riscul să se producă accidente, şi aşa ridicat, creşte“, a avertizat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

 

Două victime în trei zile

 

Un scuterist, de 20 de ani, din Bucovăţ, a ajuns ieri la spital după ce a intrat în coliziune cu un automobil în intersecţia de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Adrian Zevedeanu conducea un scuter pe bulevardul Ştirbei Vodă, dinpre Ciupercă spre Spitalul CFR. La intersecţia cu strada Matei Basarab, nu s-a asigurat la un viraj la stânga şi a intrat într-un automobil Mercedes, condus de craioveanul Adrian Georgescu. „El urca dinspre Ciupercă sau depăşise, nu ştiu sigur. Veneam dinspre Poştă când m-am trezit că mă loveşte. Nici nu l-am văzut, a apărut brusc“, a povestit Adrian Georgescu.

Alt bărbat a fost internat cu răni grave, luni, la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce a pierdut controlul scuterului pe care îl conducea şi a lovit două autoturisme. Ion Bîrlogeanu, de 55 de ani, din Craiova, conducea un moped Piaggio pe strada Caracal din municipiu, când s-a dezechilibrat din cauza neatenţiei şi a neîndemânării în conducere şi a intrat în coliziune cu două maşini care circulau regulamentar. În urma impactului, bărbatul s-a accidentat grav şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde a rămas internat.

 

Controale „la sânge“

 

Poliţiştii de la Rutieră avertizează că vor spori numărul verificărilor în trafic care vizează conducătorii de scutere şi motociclete. „Nu doreşte nimeni ca numărul accidentelor în care sunt implicaţi conducătorii auto din această categorie să devină un indicator de performanţă. Vom face mai multe controale, nu doar pentru respectarea normelor de circulaţie, dar vizând şi asigurările auto, care acum sunt obligatorii, atestatele cum că au urmat cursurile de legislaţiei sau că poartă cască de protecţie“, a declarat subcomisarul Zuican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII