10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaul Valută face pe nebunul în arest

Paul Valută face pe nebunul în arest

Jahani Farid, cunoscut în Craiova sub numele de Paul Valută, a fost trimis din arestul DIICOT Timiş la Spitalul Penitenciarului Jilava, pentru expertiză psihiatrică. În urmă cu câteva zile, înainte de a fi prezentat judecătorului pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă, Paul Valută a început să se comporte ciudat.

„Cu trei-patru zile înainte de a fi prezentat în faţa judecătorului, a început să se poarte ciudat, să nu mănânce, să refuze să se ridice din pat. Îşi făcea nevoile pe el, probabil pentru a fi considerat nebun. Dacă nu apărea în faţa judecătorului, exista riscul să îl pierdem, să nu se prelungească măsura de arestare preventivă. L-am trimis la Penitenciarul Jilava, pentru a fi expertizat de o comisie medicală, care va spune dacă este sau nu în deplinătatea facultăţilor mintale“, a declarat procurorul Mircea Andreş, din cadrul DIICOT Timiş.

„Suntem unitate intermediară în astfel de cazuri. Dacă primim solicitarea, noi doar găzduim un arestat până se prezintă în faţa comisiei de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Nu avem acces la concluzia comisiei. Rezultatul se trimite de INML direct instituţiei care a făcut solicitarea“, au declarat reprezentanţii Spitalului Penitenciarului Jilava, contactaţi telefonic.

GdS a contactat INML pentru mai multe informaţii privind expertiza medicală a lui Paul Valută, însă, de la secretariatul instituţiei, al cărui număr de telefon este afişat pe pagina de internet a INML, ni s-a comunicat că nu există un purtător de cuvânt, că directorul general este plecat, iar directorul adjunct este într-o şedinţă de analiză a unor dosare. Şedinţa s-a prelungit, probabil, mult după ora 15.30, oră după care nu a mai răspuns nimeni la telefonul secretariatului.

Paul Valută este a şasea persoană acuzată în cazul fraudei de 2,2 milioane de euro de la Sucursala BRD Craiova, dosarul fiind instrumentat de DIICOT Timiş. La începutul lunii februarie a acestui an, Mihaela Rosana Biţu, operator ghişeu unic la Sucursala BRD, a fost arestată după ce a transferat fără autorizaţie echivalentul a 2,2 milioane de euro din conturile CEZ Distribuţie Craiova, utilizând fără drept parola de acces a directorului sucursalei.

În acelaşi dosar au mai fost arestate preventiv alte patru persoane: Osman Tunc, cetăţean de origine turcă, Doru Meosu, Paul Vasile Mînzu şi craioveanul Eugen Florescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII