12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţi pe credite

Candidaţi pe credite

Toţi candidaţii pentru funcţiile mai importante la alegerile din iunie îşi vor face campanie pe banii lor. Unii dintre aspiranţi la fotoliile de primari din Valea Jiului spun chiar că fac credite pentru acest lucru şi că acum se strâng bani şi din sponsorizări. La PD-L se aşteaptă „ordinele de la centru“. La PSD, candidaţii pentru un post eligibil de consilier fac credite, caută sponsori şi se chinuiesc să vină măcar cu 5.000 de lei. Preşedintele PSD Petroşani, Haralambie Vochiţoiu, a declarat că încă nu s-a stabilit bugetul de campanie, dar a confirmat că persoanele nominalizate pe listele partidului pentru un loc în consiliul local trebuie să contribuie cu sume de bani. „Nu pot să spun dacă vor fi 5.000 de lei sau 10.000. Încă nu am finalizat bugetul, dar trebuie să cotizeze. De la centru ni s-a transmis că nu ne dau bani şi noi trebuie să ne finanţăm singuri“, a spus Vochiţoiu.

Nici PRM-ul nu are finalizat bugetul, iar membrii acestei formaţiuni sunt în alertă pentru a strânge banii pentru alegeri. „La sfârşitul săptămânii vom finaliza bugetul de campanie. La consiliul judeţean, primii cinci pe listă îşi suportă cheltuielile. La consiliile locale, noi vrem să câştigăm cât mai mulţi consilieri şi primării şi, de asemenea, candidaţii îşi susţin financiar cursa electorală“, a spus Costel Avram, preşedintele PRM Hunedoara.

La PD-L nu s-a stabilit nimic, deocamdată, după cum susţine preşedintele organizaţiei, Tiberiu Iacob Ridzi. „Bugetul de campanie se stabileşte la nivel de judeţ. Probabil vor contribui şi candidaţii cu bani“, a declarat Ridzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS