5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBiletele de tratament, motiv de scandal

Biletele de tratament, motiv de scandal

OLT. Aproape 80 de bilete din cele peste 150 scoase la vânzare, vinerea trecută, de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt au rămas neridicate de beneficiari. Pensionarii care îşi depuseseră cereri, dar nu s-au regăsit pe listă, au venit ieri la ghişeele instituţiei, solicitând biletele nevalorificate. Deşi au rămas zeci de bilete în mai toate staţiunile, nu puţini au fost cei care s-au certat cu funcţionarii, pe motiv că locurile în staţiunile preferate erau deja cumpărate. Dacă unii s-au mulţumit cu ce a rămas, alţii au plecat vociferând şi susţinând că locurile bune se dau pe pile.

Ieri, la prima oră, zeci de vârstnici s-au înghesuit să prindă cele mai bune oferte. Cele mai solicitate au fost staţiunile Olăneşti, pentru care au rămas şapte locuri, Căciulata, tot cu şapte locuri, Govora, cu şase locuri sau Herculane, staţiune pentru care rămăseseră trei bilete. Pentru Amara şi Bala au fost scoase la vânzare câte nouă bilete, la Buziaş şi Vatra Dornei câte patru, la Puciasa cinci, la Sângeorz Băi, Saturn şi Sinaia, câte două, iar la Voineasa, Slănic Moldova şi Prahova câte un bilet. Astăzi, majoritatea celor care au intrat în posesia biletelor ar trebui să plece în staţiune.

Întrucât nu au terminat încă muncile agricole specifice sezonului, unii dintre pensionari vor amâna cu câteva zile plecarea. „Am luat bilet, dar am înţeles că trebuie să plecăm de mâine (astăzi-n.r.). O să mai stau câteva zile acasă, că nu am terminat cu viile“, spunea o bătrână care tocmai îşi ridicase biletul.

Unii dintre cei care nu au mai găsit locuri în staţiunile preferate s-au mulţumit şi cu biletele rămase, în timp ce alţii au decis să mai aştepte, în speranţa că vor avea mai mult noroc la seria următoare. „Eu am făcut cerere pentru Călimăneşti, dar văd că nu mai e nici un loc. Tot ăia care au pile iau ce e mai bun, iar noi rămânem cu cererile făcute“, spunea un bătrân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS