11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalALRO continuă programele de responsabilizare socială

ALRO continuă programele de responsabilizare socială

OLT. Managerul societăţii Vimetco ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, a anunţat ieri, cu ocazia predării celor cinci ambulanţe promise în martie 2007 Serviciului Judeţean de Ambulanţă, continuarea programului de responsabilizare socială, menţionând că în 2007 s-au cheltuit, pentru proiecte în cadrul acestui program, 2,5 milioane de dolari. Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au beneficiat de peste 1,6 milioane de dolari, pentru unitatea sanitară slătineană fiind achiziţionată aparatură de un milion de dolari (ecografe, EKG-uri, monitoare, aparate de anestezie, mese de operaţie etc.). Cele cinci maşini donate ieri Ambulanţei (maşini Agena L2, pe şasiu Peugeot BOXER) sunt cele mai bune din parcul serviciului judeţean, două dintre ele, ambulanţele de tip C1, fiind de tipul celor cu care sunt dotate serviciile SMURD, după cum a declarat managerul SJA, dr. Radu Nucă.

Primul proiect social din 2008 a fost anunţat tot ieri, fiind vorba de un ajutor financiar acordat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în valoare de 100.000 de euro. Banii vor fi folosiţi, după cum a declarat directorul DGASPC, Luminiţa Tudora, pentru reparaţii la căsuţele familiale care au luat locul, de ani buni, centrelor de plasament.

La evenimentul de ieri, în cadrul căruia au fost înmânate ambulanţierilor cheile celor cinci maşini echipate cu aparatură de ultimă generaţie, a participat şi country managerul Marian Năstase, care a confirmat că implicarea companiei în viaţa comunităţii va continua, un alt posibil proiect de care să beneficieze sistemul sanitar din judeţ fiind acela de training pentru personalul medical.

 

Programele de formare profesională pentru angajaţi, o politică a firmei

 

Banii cheltuiţi pentru programele de învăţământ, sponsorizările din sport şi pentru sprijinirea sectorului sanitar se adaugă, de fapt, sumelor folosite pentru investiţii în resursele umane, a mai spus Dobra. Acesta a amintit că anul trecut s-au cheltuit 500.000 de dolari pentru echipamente de protecţie pentru angajaţi, 478.000 de dolari pentru materiale igienico-sanitare, 200.000 de dolari pentru materiale de securitate a muncii şi două milioane de dolari pentru alimente.

Alţi 150.000 de dolari sunt bani cheltuiţi pentru programele de formare profesională a angajaţilor. Managerul Vimetco ALRO a mai precizat că societatea a contribuit la bugetul de stat cu 178 de milioane de lei, taxele pentru 2007 crescând cu 88%, prin sporirea activităţii firmei. Profitul net de 438 de milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de 2006, a permis acordarea celui mai mare dividend pe acţiune din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS