Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Evaluarea directorilor de spitale, anulată

GORJ. Mariana Sfichi, directoarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Gorj, a declarat că acţiunea de evaluare a managerilor unităţilor spitaliceşti a fost anulată.

„Din păcate, evaluarea a fost anulată, pentru că vor apărea noi ordine ale ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Potrivit acestor noi ordine, se va schimba modalitatea de evaluare a managerilor şi ceea ce am reuşit să evaluăm până acum nu contează. Nu am realizat foarte multe în această perioadă, nu a existat timpul necesar evaluării“, a spus Mariana Sfichi.

Evaluarea a fost demarată tot la ordinul ministrului, pentru că trecuseră 12 luni de când managerii unităţilor spitaliceşti fuseseră numiţi în funcţii. Potrivit medicului Mariana Sfichi, o nouă evaluare va avea loc de îndată ce Nicolăescu va emite un ordin.

Mihaela FLOROIU

Agenţii economici încearcă să-i păcălească pe clienţi

GORJ. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Gorj au amendat săptămâna trecută opt agenţi economici din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbuneşti şi Rovinari. Aceştia comercializau anvelope uzate şi nu respectau normele privind protecţia consumatorilor. Au fost verificaţi 12 agenţi economici, valoarea totală a amenzilor date la opt dintre ei fiind de 18.800 de lei. „Am mai dat şi patru sancţiuni contravenţionale cu avertisment. Nu se comercializează anvelope uzate fără certificate de garanţie, iar garanţia legală de conformitate nu poate fi mai mică de un an de la data livrării. Unii dintre agenţii economici verificaţi comercializau anvelope uzate care prezentau tăieturi profunde, crăpături ori uzură neuniformă pronunţată. Am întâlnit situaţii în care consumatorii se aflau în imposibilitatea de a citi informaţiile conţinute în marcajele laterale ale producătorului. De multe ori, adâncimea profilului principal nu se încadrează în parametrii prevăzuţi de legislaţie. Poate că unii comercianţi încearcă să păcălească în acest fel clienţii“, a spus Ilie Lungu, inspector în cadrul OJPC Gorj.

Mihaela FLOROIU

O bătrână a căzut
de la etaj

GORJ. O femeie, de 86 de ani, din comuna gorjeană Fărcăşeşti, a murit ieri- dimineaţă la Târgu Jiu, după ce a căzut de la etajul trei. Bătrâna se afla în apartamentul fiului său, unde avea grijă de un nepot, care dormea în momentul producerii tragediei. În jurul orei 11.00, femeia a căzut de la balconul locuinţei, fiind găsită de câţiva trecători care au anunţat imediat ambulanţa. La sosirea salvării, Angela Purdea mai respira şi a fost dusă de urgenţă la spital, unde a murit la scurt timp din cauza multiplelor traumatisme suferite. La faţa locului s-a deplasat o echipă a poliţiei, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul. „Din datele preliminare nu există suspiciuni cu privire la existenţa unui suicid, poliţiştii luând în calcul varianta ca bătrâna să fi căzut accidental“, a precizat inspectorul de poliţie Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Romeo Ionete

Martori amendaţi în procesul fostului lider PNG Gorj

GORJ. Trei dintre martorii din procesul de corupţie în care este judecat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti şi fostul preşedinte PNG Gorj, au fost amendaţi de instanţa Tribunalului Gorj cu câte 200 de lei. Sancţiunea a fost aplicată de judecător, după ce acesta a constatat că martorii au lipsit din nou, deşi ar fi trebuit audiaţi pentru ca procesul să se finalizeze mai repede. La următorul termen, cei trei martori vor fi aduşi cu mandat de poliţie.

Titina Pitropu, denunţătoarea primarului, a spus că declaraţiile pe care urmează să le facă şi ceilalţi martori nu sunt relevante, în opinia sa audierile fiind doar tragere de timp. Primarul Vili Pasăre este judecat pentru luare de mită, după ce, în toamna lui 2006, a fost prins în flagrant primind un plic în care se aflau 3.000 de lei.

Mihaela Floroiu

Exit mobile version