Acasă Local Primarii, atenţionaţi să verifice calitatea laptelui pentru elevi

Primarii, atenţionaţi să verifice calitatea laptelui pentru elevi

OLT. Toţi primarii din Olt au fost atenţionaţi luni de prefectul Ştefan Nicolae să se intereseze dacă laptele primit în şcoli pentru consumul elevilor în cadrul programului guvernamental „Cornul şi laptele“ nu este cumva expirat. Atenţionarea vine după ce Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) a descoperit vineri, la Şcoala cu clasele I-VIII „George Poboran“ din Slatina, 400 de cutii cu lapte cu termenul de valabilitate expirat, conform datelor de pe ambalajul produsului. Alte 94 de cutii cu aceeaşi problemă au fost descoperite la Şcoala nr. 7 din Slatina. Laptele este produs de firma La Dorna şi a fost distribuit de SC Vlăsia SRL din judeţul Argeş.

În primul caz, distribuţia laptelui a fost oprită de inspectorii OJPC, iar la Şcoala nr. 7 produsul a fost pus sub sechestru de medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Reprezentanţii OJPC au prelevat probe, care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii firmei producătoare susţin că totul ţine de o greşeală de etichetare şi că produsele nu sunt, de fapt, expirate. Adevărul va ieşi la iveală după ce DSP va avea rezultatul analizelor. „Oricum, producătorul va fi amendat, fie pentru că a furnizat produs expirat, fie pentru informare eronată, dacă se va dovedi că laptele este bun pentru consum“, a spus Sorin Ţârcomnicu, şeful OJPC.

Vineri a fost informat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean despre incident, însă până ieri la OJPC nu a mai apărut vreo sesizare de acest fel.

Exit mobile version