Acasă Local Peste 800 de disponibilizaţi la SC Oltchim SA

Peste 800 de disponibilizaţi la SC Oltchim SA

Peste 800 de salariaţi din cadrul SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, de la subunităţile diviziei agroalimentare, vor fi disponibilizaţi în perioada imediat următoare, în urma vânzării activelor de la trei subunităţi, informează NewsIn.

Activele de la subunităţile Complex Avicola Băbeni, Fabrica de Nutreţuri Combinate Băbeni, Complex Porcine Suinprod Băbeni, subunităţi la care lucrează 598 de salariaţi, au fost cumpărate în ianuarie de către SC Carvil Mizil, iar fabrica de Conserve Râureni, cu 233 de salariaţi, scoasă la licitaţie, va fi închisă din lipsă de ofertanţi.

Potrivit unei adrese a directorului general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, către Sindicatul Liber Oltchim, care a cerut ori amânarea acestei decizii, ori o protecţie socială reală pentru viitorii concediaţi, societatea Carvil nu va prelua şi forţa de muncă. „Din discuţiile cu SC Carvil Mizil a rezultat că această firmă nu preia personalul existent, de 598 de salariaţi. (…) De asemenea, există hotărâre AGA pentru vânzarea activelor de la Fabrica de Conserve Râureni, iar la licitaţia programată pentru 12 februarie 2008 nu s-a prezentat nici un ofertant, în aceste condiţii societatea fiind nevoită să procedeze la concedierea colectivă a celor 233 de salariaţi existenţi, prin faptul că activitatea fabricii este nerentabilă şi se va trece la închiderea operaţională“, se arată în adresa directorului Roibu către Sindicatul Liber Oltchim.

Exit mobile version