17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPNL îi aruncă pe Groza şi Oprea în cursa localelor

PNL îi aruncă pe Groza şi Oprea în cursa localelor

Ion Groza, ex-subprefect şi excursionist în PD-L timp de trei săptămâni, şi senatorul Mario Oprea au fost desemnaţi drept candidaţii PNL la cele mai importante funcţii din administraţia doljeană. Lansarea acestora se va desfăşura mâine în prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu, prezent la Craiova şi pentru semnarea contractului final cu Ford.

PNL este al treilea partid care îşi desemnează candidaţii pentru fotoliile de primar al Craiovei şi preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce PD-L şi PSD au anunţat deja tandemurile pe care vor merge la alegerile locale din Dolj. Preşedintelui PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, i-a revenit marţi sarcina de a se autoanunţa drept candidatul PNL la preşedinţia CJ, spunând că are şi o variantă de rezervă, dacă nu va câştiga şefia consiliului. „Vineri o să fie un eveniment dublu: cel cu Ford şi lansarea candidaturii mele la preşedinţia consiliului judeţean şi a domnului Ion Groza la Primăria Craiovei. Luni dimineaţă, la şedinţa Biroului Permanent Central, s-a luat decizia ca eu şi domnul Groza să candidăm. Dacă nu voi câştiga, mă voi întoarce în Senat, iar la parlamentare voi candida pentru unul dintre colegiile uninominale pentru Senat la Dolj“, a spus Oprea. Acesta a menţionat că decizia BPC a fost adusă la cunoştinţa birourilor de la municipiu şi judeţ într-o şedinţă reunită, marţi seară.

În ceea ce priveşte alegerea lui Groza drept candidat la municipiu, Oprea a explicat că biroul politic naţional s-a bazat pe un sondaj comandat la nivel central pentru municipiile reşedinţă de judeţ. Deşi preşedintele PNL Dolj nu a dezvăluit procentele cu care este cotat Groza în sondaj, surse din cadrul PNL au precizat marţi că fostul subprefect are o intenţie de vot de şapte procente.

Preşedintele liberal de la Dolj a precizat că poposirea lui Groza timp de trei săptămâni în curtea adversarilor pedelişti nu a fost şi nu va fi o problemă pentru ex-preşedintele PNL Craiova. „A fost o mică demonstraţie, dar am trecut peste acest lucru“, a declarat Oprea. Lucrurile nu par să stea tocmai aşa la nivelul organizaţiei Dolj sau a filialei din Craiova. Surse peneliste susţin că desemnarea lui Groza drept candidat la primărie a agitat şi mai mult spiritele în sânul partidului în condiţiile în care întoarcerea fostului subprefect de la PD-L la PNL a fost contestată de o parte a celor două organizaţii. Aceleaşi surse afirmă că numirea lui Groza a fost precedată de discuţii aprinse în cadrul celor două filiale, iar adversarii lui Groza au încercat să împiedice numirea sa. În faţa deciziei BPC, aceştia ar fi renunţat la scandal, alegând, în schimb, să nu participe la şedinţa de marţi.

 

Groza, aventură de două săptămâni

 

Să ne amintim o parte din istoria recentă a liberalului Groza. Pe 25 februarie, mass-media craiovene au asistat la o conferinţă de presă susţinută la sediul PD-L, în care Groza anunţa că a plecat de la liberali. Motivul invocat atunci de Groza pentru dezertarea la PD-L a fost îndepărtarea sa prin „mijloace mârşave“ din fruntea PNL Craiova de ministrul Mihai Voicu şi „protejaţii“ săi. La scurt timp, liberalii au declarat că l-au exclus pe Groza din partid, acuzându-l de trădare. După două săptămâni de la eveniment, Groza şi-a făcut apariţia la o petrecere de 8 Martie, organizată pentru femeile liberale, unde şi-a anunţat intenţia de a reveni în partid, în urmă cu câteva zile liberalii precizând că Groza a fost oficial reprimit în partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII