16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 40 de societăţi, amendate în cinci zile

Peste 40 de societăţi, amendate în cinci zile

OLT. 43 de societăţi comerciale din cele 56 controlate săptămâna trecută de către reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Olt au fost amendate pentru nerespectarea drepturilor concumatorilor. Dintre acestea, 14 au fost unităţi fast-food.

În incintele lor, inspectorii OJPC au găsit deficienţe legate, în cele mai multe cazuri, de informarea cumpărătorilor în legătură cu conţinutul produselor. Ingredientele conţinute de hamburgeri, pizza, shaorma etc. nu aveau etichete traduse în limba română, motiv pentru care au fost retrase de la vânzare 30 de kilograme de astfel de produse.

Controalele întreprinse săptămâna trecută au vizat şi firmele care comercializează brichete: Dintre cei 14 comercianţi controlaţi, 12 au fost găsiţi cu nereguli şi au fost amendaţi.

Au mai fost verificate şase unităţi şcolare din judeţ, cu scopul de a monitoriza modul de distribuire a laptelui şi cornurilor, dar şi mai multe magazine de bijuterii. La acestea nu s-au constatat deficienţe. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cele cinci zile de control de către inspectorii OJPC a fost de 32.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS