29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaidanezii, spaima studenţilor

Maidanezii, spaima studenţilor

În ciuda semnalelor de alarmă trase în ultimul timp, maidanezii care îşi fac veacul în campusul de la Facultatea de Agronomie din Craiova fac în continuare victime.

 

Mai mulţi studenţi cazaţi în căminele din complexul studenţesc de la Agronomie au sesizat faptul că le e frică să mai circule după lăsarea serii din cauza maidanezilor agresivi. Mai panicate sunt fetele, mai ales după ce au auzit de cazuri în care oamenii au fost muşcaţi de maidanezi. „De doi ani de când stau în aceste cămine am auzit o mulţime de cazuri în care studenţii au fost muşcaţi de câini. Eu evit să merg seara, iar dacă este o urgenţă, ocolesc zonele în care ştiu că stau maidanezii. Şi eu iubesc animalele, dar aceşti câini ar trebui ridicaţi pentru că sunt un pericol pentru noi“, a declarat o studentă care locuieşte în Căminul 1 de la Agronomie. Băieţii nu au recunoscut că le e frică de câini, însă au menţionat că normal ar fi să nu existe maidanezi în campus, mai ales că au muşcat mulţi oameni.

Responsabilă ar fi municipalitatea

Reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor au precizat că situaţia din campusul de la Agronomie este similară cu cea din tot oraşul, pentru că municipalitatea nu îşi face treaba. „S-a ajuns ca oraşul să fie terorizat de câini, iar această problemă este cunoscută. Primăria ar trebui să găsească o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii, chiar şi acum, după 18 ani în care nu s-a făcut nimic, deşi s-au cheltuit o mulţime din banii cetăţenilor“, a explicat Tuţu Bărbulescu, vicepreşedintele Asociaţiei „Suflete Nevinovate“. Acesta a precizat că toţi câinii de la Agronomie sunt sterilizaţi şi crotaliaţi.

Conducerea Administraţiei Căminelor spune că municipalitatea a fost sesizată în repetate rânduri despre situaţia de la Agronomie, dar şi din alte campusuri din Craiova. „Nu numai la Agronomie este această situaţie, ci şi la Facultatea de Sport, la Electrotehnică şi Mecanică. Am făcut nenumărate adrese la primărie ca să se rezolve problema, însă nu s-a schimbat nimic“, a declarat Ion Popa, directorul Administraţiei Căminelor.

Acesta a mai povestit că, în urmă cu aproximativ o lună, a fost atacată şi muşcată de maidanezi o tânără care era însărcinată în ultima lună. Din fericire, chiar dacă nu a putut face tratamentul antirabic, nu au apărut complicaţii.

Primăria aruncă pisica în curtea studenţilor

Conducerea Serviciului Public de Salubritate (SPS) din cadrul Primăriei Craiova spune că haitele de maidanezi stau la căminele studenţeşti din două motive: sunt iubiţi de studenţi şi sunt lăsaţi pe străzi de asociaţiile de protecţie a animalelor. „Cunoaştem situaţia de acolo, însă nu avem ce face. În acele cămine locuiesc câteva persoane iubitoare de animale care au grijă de aceşti câini. Numai ele alimentează această problemă“, a explicat Sorin Ciobanu, directorul SPS Craiova.

Acesta a precizat că, de regulă, maidanezii sunt ridicaţi şi duşi la Făcăi, iar după şapte zile sunt ceruţi de asociaţiile de protecţie a animalelor, care îi duc în locurile de unde au fost ridicaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII