12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocatarii de pe Aleea Smârdan vor străzi asfaltate

Locatarii de pe Aleea Smârdan vor străzi asfaltate

GORJ. Mai multe locuri din zona cunoscută de târgujieni ca Aleea Smârdan sunt neasfaltate. Problema lor a fost ridicată şi în cadrul primei ediţii a Campaniei GdS „Fii vocea cartierului tău!“, dar, până în prezent, nu au fost luate măsuri. „Aleile din această zonă au fost asfaltate în urmă cu mai mulţi ani, apoi, în luna noiembrie, au venit cei de la Primăria Târgu Jiu şi au mai asfaltat pe unde era cazul, dar de atunci şi până acum s-au deteriorat. Când plouă, apa se strânge şi se fac multe bălţi. Nemulţumirea mea este că în luna noiembrie a anului trecut, când au venit şi au turnat bitum, afară ploua. Era normal că se va strica. Să vină să le repare! De asemenea, în zona blocului 20, este nevoie ca să aducă nisip şi pământ pentru a nivela locul din faţa imobilului. La şedinţă («Fii vocea cartierului tău!» – n.r.) a spus domnul primar că va trimite o maşină de pământ ca să niveleze locul unde va fi spaţiul verde. Nu au venit nici până azi“, a declarat Mirela Lătăreţu, şefă de scară în blocul 20. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au afirmat că în curând va demara acţiunea de asflatare a străzilor şi aleilor din municipiu, iar muncitorii vor ajunge cu siguranţă şi pe Aleea Smârdan. „Străduţele şi aleile din zona Aleii Smârdan vor intra în asfaltare. Să sperăm că vremea va ţine cu noi“, a precizat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Mobilier pentru spaţiile de joacă

 

Mirela Lătăreţu a spus că locatarii din zonă îşi mai doresc amenajarea terenului din faţa blocului 20. „Ar trebui aduse în faţa blocului o bancă nouă şi o masă la care să se poată juca micuţii din cele două scări şi ceilalţi. Ar avea şi ei un parc de joacă. Sunt două bănci în zona noastră care ar trebui înlocuite, mai este un pom ce trebuie tăiat, sunt câteva probleme care ar putea fi rezolvate cu ajutorul primăriei“, a declarat Mirela Lătăreţu.

În ceea ce priveşte modernizarea locurilor de joacă din cartiere, Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu Jiu, a spus că în această primăvară vor fi achiziţionate mai multe bănci stradale. „Vom duce băncile necesare acolo unde locatarii şi preşedinţii de asociaţii ne vor cere. Am comandat de la Bistriţa mobilier pentru locurile de joacă din Târgu Jiu. Vom da drumul şi la programul de plantat pomi în cartiere. Odată cu primăvara, încep şi acest gen de lucrări“, a menţionat Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS