22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLegile educaţiei, la concurenţă cu alegerile

Legile educaţiei, la concurenţă cu alegerile

Pachetul de legi ale educaţiei va ajunge în parlament pe 15 aprilie. Aceasta este una dintre promisiunile pe care ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, le-a făcut-o sindicaliştilor din învăţământ. „Ministrul ne-a promis că pe 15 aprilie, cel târziu, legile educaţiei vor ajunge în parlament, fără o lege a salarizării personalului din învăţământ. Avem însă rezerve că aceste legi vor ieşi înainte de alegeri, dar sperăm ca ministrul să îşi respecte promisiunea“, a explicat Ion Bebe Cepoi, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Dolj, filiala „Spiru Haret“.

La urechile ministrului educaţiei a ajuns şi faptul că dascălii doljeni din mediul rural riscă să nu îşi mai primească salariile, deoarece consilile locale nu mai au fonduri.

„I-am comunicat ministrului şi problema dascălilor din Băileşti, care nu şi-au mai primit salariile de o lună, dar şi ale celorlalte cadre didactice care se vor confrunta cu aceeaşi problemă, din moment de consiliile locale au epuizat bugetele. Trebuie să rezolve cineva această problemă“, a spus Cepoi.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII