15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ochelari inteligenţi pentru găsirea obiectelor pierdute

Oamenii de ştiinţă japonezi au inventat o pereche de ochelari care pot ajuta utilizatorul să-şi amintească unde şi-a pus cheile sau unde a rătăcit vreun obiect, informează site-ul ananova.com. „Ochelarii inteligenţi“ înregistrează pe suport video tot ceea ce vede utilizatorul şi sunt capabili să recunoască obiectele. Persoana care poartă aceşti ochelari nu are altceva de făcut decât să spună ce anume caută, iar dispozitivul îi va spune când şi unde a văzut ultima dată obiectul respectiv. Inventatorul Yasuo Kuniyoshi şi echipa sa de la Universitatea din Tokio pretind că au creat cel mai avansat software de recunoaştere a obiectelor. Iată cum funcţionează acest dispozitiv. Dacă utilizatorul numeşte obiectele pe care le vede, dispozitivul va reţine denumirea. În cazul în care un obiect este rătăcit, ochelarii vor putea selecta din înregistrările video locul şi data când respectivul obiect a fost văzut ultima dată. Cercetătorii spun că vor ca în viitor ochelarii să devină şi mai inteligenţi şi să fie capabili să identifice şi obiecte pe care utilizatorul nu le recunoaşte. Modelul experimental este deocamdată prea mare şi incomod pentru a fi purtat în fiecare zi, dar profesorul Kuniyoshi lucrează acum la micşorarea dimensiunilor „ochelarilor inteligenţi“.

A furat un camion ca să-şi cumpere un hamburger

Un tânăr a furat un camion parcat pe marginea drumului, în nordul Poloniei, doar pentru a merge să-şi cumpere un hamburger la un fast-food aflat la câţiva kilometri, informează site-ul cyberpresse.ca. Potrivit informaţiilor furnizate de poliţie după incident, şoferul camionului, care transporta elemente metalice pentru mobilă, a ieşit din autovehicul lăsând cheile înăuntru. Tânărul, care avea poftă să mănânce un hamburger ce se găsea doar la un fast-food din apropiere, a profitat de neatenţia şoferului de camion. Ghinionul pofticiosului de 24 de ani a fost că el nu mai condusese niciodată un camion, aşa că după doar câteva minute de mers a rămas împotmolit în noroi, nemaiputând să mişte autovehiculul. Alertaţi de şoferul păgubit, poliţiştii au pornit în căutarea hoţului, pe care l-au găsit nu foarte departe, încercând împreună cu locuitorii dintr-un sat învecinat să scoată camionul din noroi. Tânărul, care băuse înainte de a comite această infracţiune, riscă să primească o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare pentru furt.

Călătorie cu un schelet în bagaj

O femeie a fost oprită pe aeroportul din Munchen după ce, în urma controlului bagajelor, s-a descoperit că avea în geamantan scheletul fratelui său. După cum informează site-ul ananova.com, femeia, de 62 de ani, şi o prietenă au fost oprite de poliţia din aeroport, deoarece în urma controlului cu raze X s-a descoperit că în bagajul lor se aflau un craniu uman şi câteva oase. Femeile, care plecaseră din Brazilia cu destinaţia Italia, purtau rămăşiţele umane într-un sac de plastic sigilat, ascuns într-una dintre valize. Una dintre doamne a spus că nu făceau decât să îndeplinească ultima dorinţă a fratelui său, care decedase în urmă cu 11 ani în Brazilia şi care şi-a dorit să fie înmormântat în Italia. Femeile au prezentat documentele emise de autorităţile braziliene în această privinţă şi au fost lăsate să-şi continue călătoria până la Napoli. „După ce am descoperit oasele şi craniul, le-am oprit pe cele două doamne. Ele au fost interogate şi au arătat un certificat de deces valabil, prin care se arăta că bărbatul a murit în urmă cu 11 ani din cauze naturale“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei aeroportuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS