12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMulţi şefi, puţine scaune la PNL Dolj

Mulţi şefi, puţine scaune la PNL Dolj

Inflaţie de şefi în PNL Dolj. Întoarcerea sau rămânerea în PNL a lui Ion Groza (că nu mai ştim nici noi, nici el) i-a bulversat un pic pe mai-marii liberali de la Dolj, care s-au văzut nevoiţi să facă harcea-parcea Statutul partidului, acceptând nouă vicepreşedinţi în loc de şapte.

Ex-preşedintele liberal de la municipiu şi-a făcut ieri revenirea oficială în PNL printr-o conferinţă de presă, alături de şeful liberalilor doljeni, Mario Ovidiu Oprea.

Pocăinţa afişată de Groza a înduioşat, se pare, majoritatea membrilor Biroului Politic al PNL Dolj, care a decis cu 19 voturi pentru şi şapte abţineri să nu propună Delegaţiei Permanente validarea deciziei de excludere a acestuia din PNL.

 

Liberalii au mai adus un vicepreşedinte

 

Excursia pedelistă a lui Groza a generat însă şi altfel de probleme în PNL, pe lângă cele de orgoliu. Socotind că vicepreşedintele nu se mai întoarce în partid, liberalii din Biroul Permanent Judeţean au propus aducerea unui înlocuitor, în persoana avocatului Ionuţ Negoiţă, aflat sub linie în lista celor şapte vicepreşedinţi aleşi la scrutinul din ianuarie, din cadrul PNL Dolj.

Numai că planurile liberalilor nu s-au potrivit cu cele ale lui Groza, acesta hotărând să revină în partid după o rătăcire de câteva zile, aşa că în PNL Dolj s-au făcut mai mulţi şefi decât este posibil după Statut. „În Delegaţia Permanentă se va supune aprobării cooptarea domnului Negoiţă, ca vicepreşedinte al organizaţiei, şi a domnului Minel Veghea, ca membru în Biroul Politic“, a spus ieri preşedintele PNL, Mario Ovidiu Oprea.

Precizăm că Statutul PNL prevede la articolul 46 un număr de cinci-şapte vicepreşedinţi ai filialei judeţene.

Potrivit acestuia, Delegaţia Permanentă, „în cazuri excepţionale, aprobă cooptarea în funcţii, peste structura aleasă, a unor personalităţi locale care s-au înscris în partid, la propunerea Biroului Politic Teritorial“. Regula a fost folosită de liberali la venirea în partid a lui Marius Deca, ex-preşedintele PNG Dolj, acesta primind imediat o funcţie de vicepreşedinte.

 

Au îngropat securea

 

Dincolo de ambiguităţile momentului, Groza a ţinut ieri să amintească de câteva ori regretul faţă de gestul făcut acum câteva săptămâni, când a „dezertat“ la PD-L.

Din spusele vicepreşedintelui PNL a reieşit faptul că acesta a căzut la pace cu cei pe care i-a acuzat că l-au „marginalizat prin mijloace mârşave“, printre aceştia numărându-se şi ministrul Mihai Voicu.

„Am făcut un gest pe care îl regret, fără să ştiu cât de mult m-a bulversat. Sufleteşte eram foarte afectat când cei de la PD-L vorbeau în termeni nu foarte buni despre oameni pe care îi admir, nu numai de la nivel local, ci şi central. Mi-am dat seama că am greşit, iar colegii din PNL şi-au dat seama că au greşit faţă de mine“, a afirmat Groza.

Preşedintele PNL a mai declarat, referitor la poziţia lui Groza, că nu ştie deocamdată ce zone îi vor fi atribuite în cadrul campaniei electorale, dar de Dăbuleni, acolo unde ocupa funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei, se va ocupa Irinel Mitricoasa, candidatul PNL la primărie.

 

Groza, în căutarea celui mai frumos băiat din generaţia lui Solomon

 

În total dezacord cu declaraţiile făcute în sediul PD-L, când a precizat că-l va susţine pe actualul primar Antonie Solomon în campanie şi că îl consideră „cel mai frumos băiat din perioada lui“, Groza a spus ieri că este nevoie probabil de o nouă analiză a oamenilor din generaţia edilului-şef.

Vicepreşedintele proaspăt întors în PNL a mai spus ieri că va continua atacurile la adresa primarului în următoarea perioadă.

„Atacurile pe care le-am făcut vor continua. Mi-ar fi fost foarte greu să spun vorbe bune de actualul primar în condiţiile în care ştiu ce fel de persoană este“, a precizat fostul preşedinte al PNL Craiova.

Hârtii semnate la beţie

Alături de Ion Groza, şi-au făcut ieri apariţia la PNL primarul din Coţofenii din Faţă, Constantin Cârciumaru, şi vicele de la Brădeşti, Ion Răcăreanu. Ambii au declarat ieri că au semnat „la un pahar de vorbă“ hârtii fără valoare, prin care îşi dădeau acordul de a candida din partea PD-L la alegerile locale din iunie. „Această hârtie sau fiţuică a fost semnată la un pahar de vorbă. Nu ştiu care era mai beat. Era făcută în februarie şi intra în vigoare pe 8 aprilie. Eu consider că e nulă“, a spus ieri primarul Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII