12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetaţi penal pentru furt de energie electrică

Cercetaţi penal pentru furt de energie electrică

Opt persoane din judeţul Olt vor fi cercetate penal după ce au fost descoperite, zilele trecute, furând energie electrică de la stâlpii de electricitate aflaţi în apropierea locuinţelor. Cazurile au fost descoperite la o acţiune de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică prin folosirea de instalaţii clandestine, organizată joi şi vineri de efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi reprezentanţi ai CEZ Distribuţie Craiova – Oltenia. Au fost verificate mai multe locuinţe din comunele Iancu Jianu, Călui şi din Balş.

Cele mai multe cazuri de furt de energie electrică au fost găsite în Iancu Jianu. Locuinţele lui Marcel B., de 30 de ani, Măruţa E., de 32 de ani, şi Ilie M., de 52 de ani, erau conectate la curent electric direct la stâlpii reţelei, deşi nu aveau încheiat contract cu CEZ şi nici contor electric. Alte două persoane, Dumitru B., de 59 de ani şi Speranţa F., de 47 de ani, au fost surprinse folosind diverse instalaţii improvizate racordate direct la reţelele electrice din imediata apropiere a locuinţelor, consumând curent fără să îl plătească.

Acţiunea a continuat şi pe raza oraşului Balş, unde jandarmii şi angajaţii CEZ au descoperit alte două cazuri de furt de curent electric în locuinţa Danielei B., de 26 de ani, şi a lui Marin C., de 64 de ani. Aceştia, deşi aveau contracte încheiate cu furnizorul de electricitate, foloseau instalaţii improvizate legate la stâlpii reţelei electrice. Alt caz a fost descoperit la Călui, unde Maria F., de 50 de ani, deşi nu avea contract cu CEZ şi nici contor electric, folosea curent adus în locuinţă din reţeaua de electricitate care trecea prin apropierea casei sale.

„După întocmirea notelor de constatare, instalaţiile clandestine au fost sigilate şi ridicate de reprezentanţii firmei furnizoare de energie electrică. Celor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Dosarele cu actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, pentru continuarea cercetărilor“, a spus căpitanul Emanuel Botan, ofiţerul de relaţii publice al IJJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU