10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTratatul de la Lisabona, ratificat oficial

Tratatul de la Lisabona, ratificat oficial

România a depus, pe 11 martie, într-o ceremonie desfăşurată la Roma, instrumentul de ratificare a Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la 13 decembrie 2007. Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat, că depunerea instrumentului de ratificare este procedura prin care se finalizează procesul de ratificare la nivelul fiecărui stat membru. Conform prevederilor tratatului, Italia este depozitarul instrumentelor de ratificare.

Depunerea instrumentului de ratificare încheie astfel ultima etapă a procesului de ratificare a Tratatului de la Lisabona de către România. Au mai depus instrumentele, până în prezent, Ungaria, Malta şi Franţa. Tratatul de la Lisabona a mai fost ratificat şi de Slovenia.

Procesul de ratificare a Tratatului de la Lisabona trebuie să se încheie anul acesta în toate celelalte state membre, astfel încât documentul să poată intra în vigoare la data preconizată, 1 ianuarie 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU