16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiniporturi pe Dunăre

Miniporturi pe Dunăre

Preşedintele IMM-urilor din Mehedinţi, Constantin Creţescu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că entităţi economice din localităţile de pe malul românesc al Dunării, din judeţ şi din districtul bulgăresc Vidin au stabilit construirea unor miniporturi pe fluviu pentru ambarcaţiunile turistice.

Investiţiile pentru proiectele respective la a căror realizare vor participa şi autorităţile administrative ale judeţului din localităţile situate pe sectorul fluvial al Dunării vor fi finanţate de Uniunea Europeană, în baza unor proiecte transfrontaliere.

„Un prim pas s-a făcut la Orşova, unde, prin programul Phare, s-au amenajat cinci astfel de porturi. Intenţia noastră este ca toate cele 17 localităţi mehedinţene şi alte patru din Bulgaria să aibă posibilitatea să-şi valorifice potenţialul turistic local pentru dezvoltarea infrastructurilor economice şi agricole“, a spus preşedintele Constantin Creţescu.

La nivelul zonei transfrontaliere româno-bulgare, patronatul IMM-urilor va promova şi un proiect legislativ în care porturile mari de mărfuri, dar şi cele de călători să fie transferate administraţiilor publice locale, în vederea reabilitării infrastructurii acestora cu bani de la bugetul de stat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS