12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiberalii, cu ochii pe regulamentul chioşcarilor

Liberalii, cu ochii pe regulamentul chioşcarilor

Chioşcarii din Craiova au intrat ieri în atenţia liberalilor de la municipiu, care s-au arătat îngrijoraţi de faptul că aceştia nu-şi mai pot continua activitatea în lipsa unui regulament aprobat de consiliul local. Emilian Ştefârţă, consilier local PNL, a declarat ieri că Primăria Craiova a fost somată de Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC) să nu mai elibereze autorizaţii pentru construcţii provizorii, o mare parte dintre chioşcuri aflându-se astfel în situaţia de a nu mai putea funcţiona.

Potrivit consilierului, regulamentul în baza căruia sunt aprobate autorizaţiile a fost de nenumărate ori retras de pe ordinea de zi a şedinţei CL Craiova din diferite motive. „Urmare a somaţiei inspectoratului de a nu mai elibera autorizaţii pentru construcţii provizorii, o serie de oameni au ajuns să nu-şi mai poată continua activitatea. S-au adunat foarte mulţi, s-au acumulat foarte multe nemulţumiri şi sper ca, la următoarea şedinţă a consiliului, regulamentul să nu mai fie retras de pe ordinea de zi“, a spus Ştefârţă.

Blocuri în loc de chioşcuri

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii susţin că au recurs la soluţia somaţiei către primărie pentru că, în baza autorizaţiilor de chioşc, foarte mulţi întreprinzători şi-au ridicat adevărate blocuri. În toate aceste cazuri, susţin reprezentanţii IJC, nimeni nu a putut fi sancţionat în lipsa regulamentului pentru construcţiile provizorii. „Le-am cerut să înceteze eliberarea acestor autorizaţii pentru că îşi luau hârtie pentru construcţii provizorii şi făceau ditamai blocul pe care nu-l mai demolai nici cu dinamita. Având acest regulament putem să-i tragem la răspundere, pentru că în lipsa lui nu putem să le facem nimic“, a spus Gheorghe Enescu. Edilul-şef al Băniei, Antonie Solomon, a ţinut ieri să precizeze doar că în această lună consilierii locali vor adopta documentul care permite ridicarea chioşcurilor. „Regulamentul va fi aprobat în această lună la şedinţă. Ştefârţă nu mă interesează“, a comentat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU