21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLăzăroiu, la judecată

Lăzăroiu, la judecată

Procurorii doljeni l-au trimis în judecată pe agentul principal de penitenciare Cosmin Lăzăroiu, acuzat că l-ar fi ucis pe Leontin Bebu, după care l-a tranşat şi a aruncat bucăţi din cadavru sub două podeţe din judeţul Caraş-Severin.

Agentul principal de penitenciare Gheorghe Cosmin Lăzăroiu, de 28 de ani, din Craiova, angajat al Penitenciarului cu Regim Semideschis Pelendava din municipiu, a fost trimis în judecată miercuri, fiind acuzat de omor calificat. Lăzăroiu este acuzat că l-ar fi ucis şi tranşat pe Leontin Bebu, după care a aruncat bucăţile din cadavru sub două podeţe din judeţul Caraş-Severin.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, deşi iniţial a negat comiterea faptei, Lăzăroiu a recunoscut săvârşirea omorului atunci când anchetatorii i-au pus în faţă toate probele strânse. Agentul Lăzăroiu şi-a motivat omorul prin refuzul de a achita o sumă de bani împrumutată de la victimă.

 

Filmul unei crime

 

Procurorii au stabilit că, pe 2 octombrie 2007, Cosmin Lăzăroiu s-a întâlnit cu Bebu şi au discutat despre o datorie pe care altă persoană o avea faţă de acesta din urmă. Leontin i-a solicitat inculpatului să i-o achite el. Lăzăroiu a fost de acord şi au încheiat o chitanţă de împrumut prin care se stabilea că Bebu i-a împrumutat suma de 3.650 de euro, care urma să fie restituită pe 28 februarie 2008.

Pe 3 octombrie au perfectat împreună vânzarea a zece telefoane mobile, pe care Leo urma să i le dea lui Lăzăroiu a doua zi. Pe 4 octombrie, între cei doi au avut loc mai multe discuţii telefonice, până în jurul orei 12.00, iar pe la 14.00, Lăzăroiu i-a cerut lui Bebu se vină mai repede cu telefoanele pentru că trebuie să plece la serviciu. În după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 16.30, Bebu s-a dus acasă la Lăzăroiu, iar după ce a intrat în garsonieră i-a cerut acestuia banii împrumutaţi, pentru că avea nevoie urgentă de ei. „Acest fapt a determinat o reacţie violentă a lui Lăzăroiu, care, după un schimb de replici dure, i-a aplicat lui Bebu Ion Leontin mai multe lovituri în cap cu un ciocan, în urma cărora victima a decedat“, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurori.

 

Tranşat în garsonieră

 

Cercetările anchetatorilor au scos la iveală faptul că, după ce l-a ucis pe Leontin, Lăzăroiu a luat maşina cu care acesta venise, Daewoo Nubira, şi l-a abandonat în cartierul Brazda lui Novac. De la ora 18.00 Lăzăroiu a stat la serviciu, la Penitenciarul Pelendava, până în dimineaţa zilei de 5 octombrie, când s-a întors acasă. Pentru a se debarasa de cadavrul victimei, l-a dus în baie şi l-a secţionat în mai multe bucăţi, folosindu-se de două cuţite şi un bomfaier. Bucăţi din cadavrul lui Leo le-a pus în mai multe plase, iar trunchiul l-a înfăşurat într-un covor.

După aceea a luat „bagajele“ şi le-a transportat cu un Cielo închiriat până în localitatea Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, unde le-a îngropat sub două podeţe, împreună cu cele două cuţite şi bomfaierul folosite la tranşare. La întoarcere, a aruncat portofelul şi ceasul lui Leo în Dunăre, la intrarea în Drobeta Turnu Severin.

 

Probele care l-au dat de gol

 

În urma anchetei s-a stabilit că agentul de penitenciar a vândut pe 6 octombrie lănţişorul victimei la o casă de amanet, cu 200 de lei. Brăţara din aur a fost vândută cu 400 de lei în aceeaşi zi. Tot pe 6 octombrie, Lăzăroiu s-a dus la Rovinari, unde a vândut trei dintre cele patru telefoane mobile ale victimei, la o casă de amanet, contra sumei de 400 de lei. Maşina lui Leo, care a fost abandonată în cartierul Brazdă, a fost găsită de poliţişti, iar criminaliştii au găsit o amprentă a lui Lăzăroiu pe oglinda retrovizoare interioară.

Potrivit raportului de expertiză încheiat la sfârşitul lunii ianuarie, corpurile delicte ridicate din locurile unde a fost abandonat cadavrul – bomfaierul, cuţitul cu mâner de culoare neagră, cu lamă zimţată, şi alt cuţit cu mâner de culoare neagră – aparţin lui Lăzăroiu. Covorul în care a fost înfăşurat şi îngropat trupul victimei a fost recunoscut de proprietarul garsonierei ca fiind al său. Probele de sânge decoperite în garsoniera inculpatului s-au dovedit a fi ale lui Bebu.

Miercuri, după întocmirea rechizitoriului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Cosmin Lăzăroiu, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Sănătos mintal

Conducerea Penitenciarului Pelendava a comunicat că agentul principal de penitenciare Gheorghe Cosmin Lăzăroiu, încadrat pe 1 ianuarie 2001 în funcţia de agent operativ principal III, a fost declarat „apt“ la examinarea psihologică efectuată de specialiştii Centrului de Psihologie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Prin expertiza cerută de anchetatori şi efectuată la Institutul de Medicină Legală Bucureşti s-a stabilit că Lăzăroiu avea discernământ în momentul comiterii crimei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII