Un afacerist îi sfătuieşte pe tineri să emigreze

Autori


A muncit cinci ani pe un tir în Italia pentru a-şi deschide o afacere în România. A reuşit să achiziţioneze un teren, respectând legea, însă de patru ani se luptă cu Oficiul de Cadastru pentru intabularea proprietăţii.

 

Dezamăgit şi sătul să umble în van pe la uşile autorităţilor din judeţul Gorj, Romeo Ecobici, de 29 de ani, a intrat ieri în greva foamei. Tânărul a muncit vreme de cinci ani în Italia pentru a face rost de bani. Intenţiona ca, odată întors acasă, să înceapă lucrările la o pensiune turistică.

Bărbatul a povestit plin de amărăciune greutăţile prin care a trecut. „În 2004, după ce am studiat legile îndelung, am aflat că un teren care se află în proprietatea statului poate trece în proprietate privată dacă pe el se vor construi obiective turistice. Un teren de 200 de metri pătraţi din cadrul Ocolului Silvic Peşteana a fost scos din domeniul forestier şi apoi l-am cumpărat cu 40 de milioane de lei vechi. Am obţinut şi avizul Ministerului Agriculturii şi Pădurilor. Tranzacţia s-a desfăşurat în conformitate cu legea. Primăria nu mi-a recunoscut dreptul de proprietate, am mers la Bucureşti şi cei de la minister le-au trimis o adresă prin care le-au spus că tranzacţia este legală“, a afirmat tânărul întreprinzător.

Îi este refuzată intabularea terenului


A umblat luni de zile pe la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj pentru a-şi intabula terenul. „Cei de la Cadastru nu vor să-mi intabuleze terenul pe care aş vrea să încep să construiesc pensiunea turistică. Cred că sunt foarte multe interese în acea zonă din Bâlteni, poate mai vor şi alţii să construiască acolo. Este atâta nedreptate în acest judeţ! Sunt sătul! Cum este posibil ca o tranzacţie legală şi recunoscută de Ministerul Agriculturii să nu fie recunoscută de Cadastrul din Gorj? Cei de la Cadastru nu mi-au spus clar de ce refuză intabularea. Am încercat să fac plângere la prefectură, dar nu se poate. Nu ştiu la cine să mai apelez pentru a-mi face dreptate. În ţara asta mori cu dreptatea în mână! Să faci afaceri curate în România este imposibil! Nu pot să construiesc, nu pot să fac nimic din cauza celor de la Cadastru“, a spus Romeo Ecobici.

A muncit în Italia ca să facă afaceri în Gorj

Tânărul de 29 de ani din comuna Bâlteni a muncit împreună cu soţia sa vreme de cinci ani în Italia. Au plecat în străinătate pentru a face rost de bani ca să deschidă pensiunea. „Am mai făcut rost de încă 800 de metri pătraţi de teren, astfel încât să am 1.000 de metri pătraţi şi să pot solicita fonduri europene pentru dezvoltare rurală. Nu pot să demarez lucrările pentru că nu am terenul înscris la Cadastru. Cu toate că am acte, documente care dovedesc că am dreptate, nu pot să fac nimic. O să stau în greva foamei până când mi se va face dreptate“, a declarat Romeo Ecobici.

„Nu vă mai întoarceţi în România!“

„Sunt profund dezamăgit de felul în care merg lucrurile în ţara asta. Regret că m-am întors aici. I-aş sfătui pe tinerii care muncesc în străinătate să rămână acolo. Nu vă mai întoarceţi în România! Este prea multă mafie aici. Pleci dincolo cu gândul că vei face bani ca să te întorci în locurile natale şi să te apuci de afaceri. Dar nu poţi, pentru că nu te sprijină nimeni. Voi merge până la Curtea Drepturilor Omului! Poate îmi vor face dreptate. Degeaba am o firmă, sunt tânăr şi vreau să fac afaceri…, nu-mi permit cei de la Cadastru“, a spus cu tristeţe tânărul afacerist.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. tepes said:

  Pe de o parte pot afirma cu tarie ca “…adevar graiesti” sfatuindu-i pe tineri sa plece. Pe de alta parte asa iti trebuie pt ca te-ai intors in R.
  R. este probabil in un ultim resort de revenire la pensie (o pensie platita in Euro) dupa ce ai muncit in strainatate. Acum e prea devreme. Rabdare si tutun, frate.

 2. tangur said:

  Hai domne fi partiot, strange cureaua, munceshte pentru tzara ta scumpa..blablabla. Patriotism de **** pentru fraieri. Trebuie sa emigram toti, sa lasam tzara goala, sa creasca boju ca…. frumoasa tzara avema….pacat ca e locuita

 3. gica de la cadastru said:

  Romeo, e naspa ce ti sa-ntamplat, pe bune…da tu p-aia de la cadastru nu i-ai SPAGUIT ???…pai tu nu stii ca fara SPAGA, in Romania, esti un om mort ??…da-le si la fomistii aia de la cadastru ceva acolo, ca pun botu mai toti…si sa vezi ce pensiune turistica-ti deschizi la Balteni sau unde vrei tu….daca tot nu se rezolva treaba, du-te la “unchiu” Mischie…ala-i stie pe toti, ca doar el e sefu lor…da te costa ceva mai mult….bafta multa si fi cu nervii tari Romeo…e doar Romania de azi !!!

 4. Florentin said:

  Autoritatile vor sfarsi prin a depo****anumite zone ale tarii. Iar in celelalte zone va fi anarhie, fiindca tinerii de azi nu vor mai accepta situatia actuala cand vor deveni maturi. Eu nu cred ca manelistii acestia euforici si scandalagii din orice vor sta cuminti la cozi ca sa achite taxe aberante. Mai degraba vor intra cu forta peste functionarii din birouri si ii vor linsa. Eu asa vad viitorul, daca autoritatie nu-si baga mintile-n cap.

 5. Florentin said:

  Cuvantul cenzurat electronic mai sus se referea la ramanerea unei zone fara locuitori.

 6. si eu said:

  mai aveti fratilor rabdare sa dea stia dreptul de munca sa vedeti ce o sa ajunga romania peste 5 ani
  nea base si tariceanu vor da la lopata si toti cei care au firme mari si se vaieta de muncitori tara va ramine goala.eu unul imi voi lua chiar si ciinele cu mine sa nu mai chinuie acolo.pina acum eram si eu mai patriot dar ti se taie cind vezi ca daca nu te cunoaste lumea nu poti sa faci nimic.plecarea din tara e cea mai buna solutie

 7. PRIMARUL GORJULUI said:

  de ce nu spui ” la verita” cà esti un zgàrcit…treci pe la mine cu 4-5.000 de euro si se rezolvà totul….si eu construiesc la o vilà …am o groazà de cheltuieli…..fii si tu mai larg la mànà…..dà-i naiba de bani……

 8. EU said:

  Greu se mai desteapta lumea !Cat o sa-i mai credeti pe hotii astia de conduc tara?Hai ca vin acum alegerile ,minciunile lor si iar va duceti la vot ,parca pana acum nu au condus toti pe rand tara si ia uite cum am ajuns noi si cum au ajuns ei!

 9. Plecat definitiv said:

  Pentru multi asta este si chintesenta emigratiei – sa nu te mai intorci pentru ca daca o vei face vei intalni aceeasi corupti, vechi dar si noi, la scoala, la servici, in concediu, la impozite si alte servicii publice/private, la clinica… Speranta de imbunatire a conditiilor in tara de origine – exista la aproape orice emigrant dar incet se amelioreaza si cu timpul va dispare, inlocuita fiind de indiferenta.

 10. gica contra said:

  punem pariu ca in max 2 zile vine o oficialitate si ne explica 1001 de ilegalitati facute de tine si ca e perfect legal ce fac ei. sau poate infiinteaza vreo comisie ca sa ingroape totul

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 12 martie 2008

Actualitate

» Profesori sancţionaţi după tezele cu subiect unic
» Angajatorii doljeni nu vor salariaţi pe banii statului
» Am putea plăti gazul la estimare de consum
» Darul otrăvit al lui Nicolicea
» Autorităţile taie elanul despăgubiţilor

Local

» Deputaţii au îngreunat confiscarea averilor
» Consilierii Craiovei au muncit trei luni în trei ani
» Traficanţi de haşiş – arestaţi
» Grevă spontană la Spitalul de Urgenţă
» Scurte ştiri
» Sindicaliştii din administraţie suspendă protestele
» Nereguli la societăţile de morărit şi panificaţie
» Licenţa – în lei, doctoratul – în euro
» Muncitor strivit de un morman de pământ
» 60 de zile până la numirea Mitropolitului
» Un angajat al SC CEZ SA a căzut de pe stâlp
» Matematica, în lumina bucătăriei
» Bătrân înecat în Olt
» Diagnostic greşit
» Moarte suspectă
» Substanţă periculoasă pe DN 70
» SNLO se află în blocaj financiar

Dolj

» Fermierii cer reducerea accizei la motorină
» Electrocutaţi în timp ce săpau
» Incendiu la Bucovăţ, sesizat şi stins de şcolari

Gorj

» Un afacerist îi sfătuieşte pe tineri să emigreze
» Bucătăriile grădiniţelor din Târgu Jiu, pline de microbi
» Sinistraţii din Seciuri au scăpat de impozite

Sport

» Ingrid Radu a adus două trofee din Moldova
» Medalii cu sacul pentru olteni
» 12 chimiste, în lotul pentru turneul preolimpic
» Energia îşi joacă viitorul în Liga Naţională
» Victorie la Mediaş
» Etape decisive pentru panduri
» Mai trebuie probe
» Fără Napoli
» Nu cred că va bate vreuna!
» Presa germană l-a atacat pe Tararache
» Gerrard şi Torres s-au complimentat reciproc

Bani & Afaceri

» Fermierii, în stradă
» Emisia de CO2, criteriu şi la Euro 3
» 2008 Aston Martin DB9, la Geneva
» Capcane la creditele pentru companii

Magazin

» Lenjerie inspirată din serialul „Totul despre sex“
» Rochiile sezonului primăvară-vară 2008
» HOROSCOP
» Scurte ştiri
» Prăjitură cu cremă de banane
» Cyclamenul, o plantă pretenţioasă

Opinii

» Summit bucureştean

Top