16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiu la Bucovăţ, sesizat şi stins de şcolari

Incendiu la Bucovăţ, sesizat şi stins de şcolari

Un grup de şcolari din satul Leamna de Sus, comuna doljeană Bucovăţ, a intervenit ieri alături de pompierii doljeni pentru stingerea unui incendiu de lăstăriş şi vegetaţie uscată izbucnit pe câmpul din apropierea satului.

Copiii, dintre care nici unul nu are mai mult de 14 ani, au fost aceia care au anunţat incendiul la telefonul de urgenţă 112. De teamă că sesizarea lor nu va fi crezută, au rugat un cetăţean din Leamna de Sus, Ilie Toma, să vorbească cu dispecerii serviciului de urgenţă. „Am văzut fumul din autobuz, când ne întorceam de la şcoală. Le-am spus oamenilor din sat despre foc, dar ori nu ne-au crezut, ori nu au vrut să facă nimic“, au povestit copiii.

O autospecială din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj s-a deplasat la faţa locului. Pompierii au fost nevoiţi să intervină cu lopeţi şi bidoane de apă.

„Eram la primărie, într-o şedinţă, când am fost informaţi despre incendiu. Ne-am deplasat imediat la faţa locului şi am ajutat pompierii să stingă flăcările. Bine că a fost sesizat din timp, altfel, la cum bate vântul, focul ar fi cuprins o suprafaţă mult mai mare“, a declarat viceprimarul Alexandru Radu, prezent şi el l-a faţa locului, care i-a felicitat pe copii pentru gestul şi acţiunile lor.

Din spusele copiilor, incendiul a fost provocat de un cetăţean din sat care a dorit să cureţe terenul de vegetaţia uscată pentru a-l putea ara, iar flăcările au scăpat de sub control, fapt neconfirmat însă de lucrătorii Postului de Poliţie Bucovăţ.

Suprafaţa de teren cuprinsă de flăcări a fost de aproximativ cinci hectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU