12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii Craiovei au muncit trei luni în trei ani

Consilierii Craiovei au muncit trei luni în trei ani

Activitatea actualilor consilieri din Bănie este dovedită prin doar şase rapoarte, faţă de 81, câte ar fi justificat prezenţa aleşilor în echipa de administrare a oraşului din 2004 până în prezent. Acţiunile unora dintre demnitari au devenit notorii prin tangenţa lor la infracţiunea de corupţie.

Legea administraţiei publice locale a fost încălcată timp de trei ani consecutiv de 22 dintre cei 27 de consilieri locali din Craiova.

Dintre toţi aleşii mandataţi să administreze oraşul în 2004, doar cinci şi-au întocmit rapoarte de activitate.

Dintre aceştia, patru şi-au aşternut pe hârtie isprăvile dintr-un an, 2006, iar unul a cuprins în darea de seamă câteva implicaţii din 2006 şi 2007. Potrivit legii, consilierii sunt obligaţi să prezinte anual câte un raport de activitate, care să fie făcut public prin grija secretarului.

La un total general, luând în calcul anii 2005, 2006 şi 2007, cei 27 de consilieri ai Băniei ar fi trebuit să-şi justifice indemnizaţiile bugetare şi încrederea contribuabililor prin afişarea a 81 de rapoarte de activitate – 27 demnitari ori câte un raport pe an.

Pe site-ul Primăriei Craiova există însă numai şase declaraţii – de fapt, cinci, dar se pot contabiliza şase, fiindcă una acoperă doi ani.

În concluzie, Consiliul Local Municipal Craiova a funcţionat, conform rapoartelor membrilor săi, două luni şi 20 de zile, din 36 de luni.

Cei cinci consilieri municipali care au postat rapoarte de activitate, mai sumar, mai detaliat, sunt Teodor Radu, Octavian Podeanu, Elena Şerbănoiu, Rodion Cămătaru şi Emilian Ştefârţă, ultimul – pentru doi ani.

Potrivit consilierului Teodor Radu, care şi-a îndemnat de mai multe ori colegii să le comunice craiovenilor ce-au lucrat pentru ei, nepublicarea rapoartelor de activitate nu este sancţionată de lege, dar poate fi taxată de electorat.

 

Interesul propriu, mai întâi

 

Dacă la capitolul implicare în folosul comunităţii nu au însemnat nimic, unii dintre consilierii municipali s-au făcut totuşi cunoscuţi prin votul şi legăturile lor de rudenie cu beneficiarii unor acţiuni ilegale desfăşurate de municipalitate.

Dintre aceştia, cei mai cunoscuţi sunt consilierii Aurel Bojenoiu şi Eugen Iordache, cei doi votând în 2006 pentru închirierea ilegală de teren către propriii copii, fapte cercetate în prezent la DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII