10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBucătăriile grădiniţelor din Târgu Jiu, pline de microbi

Bucătăriile grădiniţelor din Târgu Jiu, pline de microbi

Inspectorii sanitari din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Gorj au controlat la sfârşitul săptămânii trecute cele zece grădiniţe cu program prelungit din Târgu Jiu. Analizele bacteriologice au arătat că erau microbi pe mâinile bucătăreselor, pe veselă şi pe mese.

 

GORJ. La sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii sanitari gorjeni au efectuat teste în toate grădiniţele cu program prelungit din municipiul Târgu Jiu. Rezultatele analizelor de laborator au scos la iveală faptul că femeile care pregătesc mâncarea preşcolarilor nu se spală pe mâini. „Nici una dintre bucătăresele care gătesc în grădiniţele şi creşele din oraş nu se spală pe mâini. Cât despre vesela în care le este servită copiilor mâncarea, putem spune că nu este spălată corespunzător. Mai mult decât atât, chiar dacă vesela ar trebui dezinfectată, nu s-a făcut de multă vreme acest lucru, iar sănătatea micuţilor ar putea avea de suferit“, a declarat Mariana Sfichi, directoarea ASP Gorj.

 

Amenzi usturătoare

 

Pe mâinile multora dintre bucătărese a fost descoperită o încărcătură microbiană, însă nici una nu a fost găsită cu bacilul Coli. „Îmbucurător este faptul că nu s-au mai găsit angajate infectate cu bacilul Coli, însă cert este că nu se spală pe mâini, mai ales când gătesc. În zadar au încercat să cureţe bucătăriile şi sălile de mese, că microbii nu pot fi îndepărtaţi cu uşurinţă, astfel că au ieşit la analize microbii aflaţi pe veselă, pe mâinile bucătăreselor sau pe mesele din sălile unde este servită masa“, a adăugat Mariana Sfichi.

Inspectorii sanitari au întocmit ieri un raport cu privire la neregulile constatate la fiecare unitate verificată, urmând să aplice amenzi în funcţie de gravitatea faptelor.

La Grădiniţa „Mihai Eminescu“, cele două angajate din cauza cărora preşcolarii s-au îmbolnăvit de enterocolită acută sunt în concediu. „Cele două bucătărese au încetat de ieri să mai lucreze până când vor termina tratamentul la care sunt supuse. După ce vor termina medicamentaţia, vor fi testate din nou, iar dacă vor fi vindecate, îşi vor relua activitatea“, a precizat ieri inspectorul-şef al ISS Gorj, Nicolae Dineaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU