Acasă Local Fotoliul de şef al Poliţiei Municipiului, încă liber

Fotoliul de şef al Poliţiei Municipiului, încă liber

Toate posturile de conducere scoase la concurs de IPJ Dolj, mai puţin cel de şef al Poliţiei Municipiului Craiova, au fost ocupate în urma concursurilor organizate începând cu ultima parte a lunii februarie.

 

Trei posturi de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi alte şase de şef de post au fost ocupate în urma concursurilor organizate de IPJ Dolj. Cel mai important fotoliu, cel de şef al Poliţiei Municipiului Craiova, a rămas vacant, concursul pentru ocuparea sa urmând să fie organizat din nou.

Noul adjunct al şefului Secţiei 5 Poliţie Craiova este comisarul Ion Turculeţ. Acesta a ocupat până de curând funcţia de şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul aceleiaşi secţii. Înainte de a lucra la Investigaţii Criminale, a fost şeful Compartimentului furturi din auto, tot aici.

Postul de şef al Biroului Poliţiei de Ordine Publică din Calafat rămăsese liber după ce responsabilul cu coordonarea activităţilor pentru menţinerea ordinii în Calafat s-a pensionat. În urma concursului organizat de IPJ Dolj, postul a fost ocupat de comisarul Ioan Ungureanu.

Altă funcţie scoasă la concurs a fost cea de adjunct al Poliţiei Municipiului Băileşti, rămasă vacantă după pensionarea comisarului Adrian Beică. Postul a fost ocupat de comisarul Sorin Abagiu, care a fost şef al Biroului Poliţiei Rutiere Calafat.

Nici un „admis“ la Municipiu

Pentru postul de şef al Poliţiei Municipiului Craiova au candidat două persoane: comisarul Valentin Tănase, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Teritorial Dolj, şi Dănuţ Voicu, fostul şef al Biroului pentru Străini al Judeţului Dolj. Conform comisarului-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ, nu a fost admis nici unul dintre cei doi. Concursul a constat în proba de limbă străină, verificarea cunoştinţelor de operare calculator, un examen scris şi un interviu în care candidaţii expun un proiect managerial. Conducerea IPJ Dolj a declarat că în perioada următoare concursul va fi reprogramat.

Sure din cadrul IPJ Dolj au menţionat că Dănuţ Voicu a picat „cu brio“ încă de la prima probă eliminatorie. Contracandidatul său nu s-a prezentat, fiind în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate. Până când IPJ Dolj va organiza un nou concurs pentru ocuparea postului de şef al Poliţiei Municipiului Craiova, la conducere se află adjunctul Jane Preda.

Şefi noi la posturile de poliţie

Şase posturi de poliţie din judeţul Dolj au, începând cu această lună, şefi noi, aceste funcţii fiind ocupate tot prin concurs. Şef de post în comuna Daneţi este subinspectorul Ionel Şuţu. La Brădeşti postul a fost ocupat de agentul-şef Cornel Georgescu, iar la Coşoveni, de agentul-şef Nicolae Ion. Funcţiile de şef de post în comunele Gogoşu, Greceşti şi Lipov sunt ocupate acum de agenţii-şefi Petrică Uţ, Constantin Ciucea, respectiv Marian Dinu.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version