10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExcluderea lui Nedelescu face victime colaterale

Excluderea lui Nedelescu face victime colaterale

Unul dintre preşedinţii de organizaţii locale ale PRM din Craiova, Marin Luca, a ajuns ieri la spital în stare gravă, colegii de partid afirmând că acestuia i s-a făcut rău după ce a aflat de excluderea viceprimarului Gheorghe Nedelescu. Peremiştii spun că Marin Luca este unul dintre liderii de organizaţii craiovene care şi-au manifestat solidaritatea cu Nedelescu, spunând că vor pleca din partid dacă şefii de la centru nu revin asupra deciziei de excludere a vicelui. „A citit de dimineaţă comunicatul şi i s-a făcut rău. A făcut pareză pe partea stângă şi acum e ventilat manual. Nu se poate aşa ceva, am fost toţi consternaţi de ce se spunea în comunicatul acela. Este ruşinos ce se scrie acolo“, a spus Mihail Călinescu, secretar general al organizaţiei judeţene a PRM.

Starea gravă a preşedintelui organizaţiei PRM din 1 Mai a fost confirmată şi de Adriana Trică, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă, care a declarat că Marin Luca a fost supus unor investigaţii complete. Reamintim faptul că biroul de presă al PRM de la nivel central a remis duminică mass-mediei un comunicat în care anunţa excluderea din partid a viceprimarului Craiovei, Gheorghe Nedelescu, pentru „acte de corupţie şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor“. În comunicatul cu pricina, PRM îi reproşează fostului preşedinte PRM de la Dolj că „a realizat o avere imensă exclusiv prin fraudă şi trafic de influenţă“.

Peremiştii anunţă demisii în masă

Vestea excluderii din partid a viceprimarului Gheorghe Nedelescu a făcut valuri mai ales în organizaţia municipală a PRM. Potrivit preşedintelui interimar al PRM Craiova, Gheorghe Pomană, şi secretarului general al PRM Dolj, Mihail Călinescu, cel puţin 21 de lideri de organizaţii de cartier ai PRM şi alţi membri din conducerea partidului au anunţat că îşi vor depune demisiile dacă şefii PRM de la centru nu vor reveni asupra deciziei de excludere a lui Nedelescu. „Cei 21 au spus că vor să plece din partid din cauza modului în care s-a procedat în acest caz. Mi-au spus că sunt dispuşi să plece la orice oră şi pe lângă ei mai sunt şi alţi 48 de membri ai Biroului Executiv Municipal, ai Biroului Judeţean. Chiar eu, Pomană Gheorghe, preşedinte interimar al organizaţiei PRM Craiova, îmi voi da demisia dacă nu se va reveni asupra deciziei de excludere a domnului Nedelescu“, a spus Gheorghe Pomană.

Conducerea judeţeană a organizaţiei a programat ieri după-amiază o reuniune de urgenţă cu toţi preşedinţii organizaţiilor de cartier pentru rezolvarea crizei din interiorul filialei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII