Acasă Local Gorj Sărbătoare la Şcoala specială din Târgu Jiu

Sărbătoare la Şcoala specială din Târgu Jiu

32 de elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Târgu Jiu au organizat un program artistic intitulat „Sărbătoarea primăverii“. Copiii au pregătit mai bine de trei săptămâni acest spectacol.

Zeci de elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Târgu Jiu au pregătit, sub îndrumarea mai multor cadre didactice, un spectacol intitulat „Sărbătoarea primăverii“. Copiii au pregătit mai multe activităţi artistice: un montaj literar, dansuri moderne şi populare, un spectacol de poezie şi un dans al clovnilor, prezentat cu măiestrie de patru băieţi ajutaţi de unul dintre cadrele didactice. „Elevii s-au pregătit mult şi au învăţat să danseze. Le-am pictat feţele ca să arate ca nişte clovni şi am făcut repetiţii mai multe zile. Copiilor prezenţi în sală le-a plăcut dansul celor patru clovni. Este mai dificil să lucrezi cu aceşti copii, însă a ieşit bine programul“, a spus unul dintre cadrele didactice participante la spectacol.

 

Dans tematic şi teatru de păpuşi

 

Daniela Marcu şi Dorina Muscaliuc, cadre didactice în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, au pregătit mai multe momente artistice. Montajul literar, dansurile tematice, dar şi prezentarea unei scenete – „Iepuraşii năzdrăvani“ – i-au încântat pe cei prezenţi în sală.

La spectacolul organizat cu ocazia Zilei Mamei a participat şi Vasile Mija, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) Gorj. Trupa de dans a Şcolii speciale din Târgu Jiu, intitulată „Styll“, a prezentat un dans tematic. „Cele trei fete au apărut pe scenă îmbrăcate în costume făcute aici, la şcoală. Roşu şi alb au fost culorile predominante. Au dansat pe o melodie mai lină, au avut şi flori, şi eşarfe colorate. Am lucrat la acest număr, dar şi la altele din cadrul programului încă de la începutul semestrului doi“, a spus una dintre educatoarele care i-au pregătit pe copii. „Spectacolul a fost excepţional, mi-a plăcut foarte mult, iar elevii au dat dovadă că se pot implica. Teatrul de păpuşi mi-a plăcut cel mai mult“, a declarat Nicu Baiu, directorul instituţiei.

Exit mobile version