Acasă Local O elevă acuză un profesor că a hărţuit-o sexual

O elevă acuză un profesor că a hărţuit-o sexual

Un profesor de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu“ din oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, este acuzat de o elevă că a abuzat de ea. Fata a depus plângere la poliţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, iar cazul este în cercetare.

Petre Bardaşu, de 60 de ani, profesor de arte plastice la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu“, ar fi chemat-o pe 20 februarie pe Roxana M., de 17 ani, elevă în clasa a XI-a, la depozitul de carte, pentru a-i da un material. Eleva susţine că, acolo, profesorul a luat-o în braţe, a sărutat-o şi a mângâiat-o. „Pe 28 februarie, Roxana M., elevă la Liceul din Horezu, a depus o plângere la poliţie, în care spune că, în urmă cu opt zile, a fost hărţuită sexual de profesorul Petre Bardaşu, în incinta şcolii. În plângere, fata spune că, în timp ce se afla într-un depozit de carte, a fost luată în braţe, sărutată şi mângâiată de profesor. Pentru că în liceu sunt camere de luat vederi, există o filmare din ziua respectivă, în care se vede că eleva şi profesorul intră în încăperea respectivă. Pe casetă se mai vede că fata iese plângând. Dosarul e în lucru la Poliţia Horezu, sub coordonarea unui procuror, iar profesorul e cercetat pentru hărţuire sexuală“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vâlcea.

 

„Instanţa poate decide în acest caz“

 

Pe 4 martie, eleva a depus o plângere şi la ISJ Vâlcea. Gheorghe Ciucă, inspectorul general al ISJ, a spus că fata a povestit că profesorul a chemat-o în cabinet, unde a stat aproximativ 40 de secunde, pentru a-i da un material, apoi i-a spus să îl însoţească în depozitul de cărţi, că mai are acolo un proiect. Fata a mai precizat că a intrat în depozit, iar profesorul a căutat materialul şi i-a spus că nu îl găseşte şi că, probabil, l-a dat altui elev. „S-a năpustit peste mine, m-a strâns în braţe şi m-a sărutat“, a citat Gheorghe Ciucă din plângerea depusă la ISJ Vâlcea de elevă. Roxana s-a dus în clasă plângând. În pauză i-a povestit unei colege ce se întâmplase. „După două zile, le-a spus directorilor adjuncţi ai liceului şi dirigintei ce se întâmplase. Diriginta a dus-o la psiholog, iar pe 28 februarie, fata a depus plângere la Poliţia din Horezu. Noi am demarat o anchetă şi am hotărât ca profesorul să nu mai predea la clasa în care e fata. Aşteptăm finalizarea anchetei ca să putem lua măsuri împotriva lui. Dascălul spune că e o înscenare oribilă. Situaţia e destul de complicată şi numai instanţa poate decide în acest caz“, a spus Ciucă. Inspectorul general al ISJ a precizat că Petre Bardaşu a mai fost implicat într-un scandal asemănător pe 20 martie 2003, când a fost acuzat de hărţuire de o elevă de clasa a VI-a. Atunci, însă, s-a stabilit că profesorul este nevinovat, iar părţile s-au împăcat.

Exit mobile version