Acasă Local Gorj Amendă pentru bucătăresele vinovate

Amendă pentru bucătăresele vinovate

Cele două bucătărese de la Grădiniţa „Mihai Eminescu“ din Târgu Jiu, unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit de enterocolită acută, au fost amendate cu câte 3.000 de lei.

 

 

Reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) Gorj au efectuat ieri un control la Grădiniţa „Mihai Eminescu“ din Târgu Jiu. Aceştia nu au reuşit să o găsească pe directoarea unităţii de învăţământ pentru a o amenda şi pe ea. Şeful ISS Gorj, Nicolae Dineaţă, a declarat că bucătăresele au fost sancţionate cu suma de 3.000 de lei fiecare, pentru că nu au luat toate măsurile indirecte de igienă în timpul servirii mesei pentru copii. „Directoarea grădiniţei a refuzat să se legitimeze şi, în consecinţă, inspectorii vor solicita informaţii la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar pentru a completa procesul-verbal de sancţiune. Amenda va fi trimisă ulterior prin poştă, pentru a putea fi eventual contestată în instanţă“, a spus Dineaţă.

 

Directoarea ar putea
fi destituită

 

Inspectorul şcolar general Liviu Andrei a declarat că grădiniţa respectivă este condusă de Ileana Lestovieschi. „Voi merge în această dimineaţă pentru a discuta cu tot personalul şi a vedea dacă se impun măsuri de destituire a directoarei unităţii de învăţământ. O astfel de decizie ar putea fi luată în şedinţa Consiliului de Administraţie al inspectoratului, programată pentru după-amiaza acestei zile“, a menţionat Andrei.

Toţi cei 13 angajaţi ai grădiniţei sunt aşteptaţi în această dimineaţă la sediul ISS Gorj pentru a fi supuşi unor noi teste medicale, pentru a vedea dacă sunt putători ai unor microbi care îi pot îmbolnăvi pe preşcolari.

Exit mobile version