Acasă Local Gorj A spart 23 de maşini într-o noapte

A spart 23 de maşini într-o noapte

Un băiat de 16 ani, din comuna gorjeană Padeş, a spartîntr-o noapte 23 de maşini, din oraşul Motru, fiind prins întâmplător de poliţie.

 

 

 

Un tânăr de 16 ani i-a lăsat pe poliţiştii gorjeni aproape fără replică, în momentul în care aceştia au stabilit că a comis 23 de spargeri într-o noapte, în localitatea Motru. M.C.I. locuieşte în comuna Padeş şi nu ar fi fost descoperit poate niciodată, dacă nu ar fi fost depistat întâmplător pe o stradă din Motru de o patrulă a poliţiştilor de la ordine publică. Incidentul s-a petrecut miercuri noapte, când patrula de poliţie a descoperit că persoane necunoscute pătrunseseră în interiorul a trei autoturisme din parcarea auto de lângă Casa Sindicatelor. Echipa de investigaţii trimisă la faţa locului a stabilit că maşinile fuseseră deschise cu chei potrivite. În timpul cercetărilor, altă patrulă de poliţie l-a depistat pe minorul M.C.I. pe altă stradă. Fiind cunoscut cu antecedente, poliţiştii
l-au percheziţionat pe suspect şi au găsit asupra acestuia o cameră digitală şi un set de chei de portieră. Întrucât nu a putut justifica provenienţa camerei, tânărul a fost condus la sediul poliţiei, pentru continuarea cercetărilor.

 

Folosea chei potrivite

 

Între timp, unul dintre proprietarii maşinilor sparte a anunţat la poliţie că i-a fost furată o cameră digitală, aceeaşi care fusese găsită la micul spărgător. Băiatul a recunoscut că în noaptea de 5 spre 6 martie a spart 14 autoturisme din Motru, deschizând portierele cu chei potrivite. Anchetatorii au stabilit însă că numărul maşinilor sparte se ridică la 23, minorul preferându-le în special pe cele autohtone şi fără sisteme antiefracţie. Camera foto digitală intenţiona să o vândă, pentru a face rost de bani să plece în alte localităţi. De asemenea, conform datelor poliţiei, anul trecut, minorul a mai comis trei furturi din două autoturisme şi dintr-o locuinţă din comuna natală Padeş. Valoarea bunurilor şi a banilor furaţi se ridică la 1.220 de lei. După ce a fost reţinut cu ordonanţă, băiatul a fost arestat, în baza unui mandat emis pe zece zile de Judecătoria Motru.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version