17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCisternă încărcată cu dioxid de carbon, răsturnată

Cisternă încărcată cu dioxid de carbon, răsturnată

MEHEDINŢI. O autocisternă încărcată cu 40 de tone de dioxid de carbon lichid s-a răsturnat ieri-dimineaţă pe Drumul European 70, în dreptul comunei mehedinţene Butoieşti, în gospodăria unui localnic.

Şoferul cisternei a adormit la volan, iar tirul s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

„Mă îndreptam spre Bucureşti, unde trebuia să duc cele 40 de tone de dioxid de carbon şi din cauza oboselii am adormit. Nu pot să îmi explic cum am ajuns într-o fracţiune de secundă în afara părţii carosabile. Am avut noroc că nu am avut viteză mare, că puteam să mor“, a spus speriat şoferul tirului.

Primarul comunei Butoieşti, Ion Ruşinaru, a declarat că a auzit zgomot, iar când a ieşit din casă a văzut tirul răsturnat şi a anunţat imediat poliţia şi pompierii, după care a mers la oameni să îi înştiinţeze de ceea ce s-a întâmplat, ca să nu se apropie de cisternă, fiind încărcată cu o substanţă inflamabilă.

„Am auzit bubuitura şi am mers să văd ce s-a întâmplat. Când am ajuns l-am găsit pe şoferul tirului în stradă. Mi-a spus că a adormit şi am anunţat poliţia, pompierii şi ambulanţa“, a spus primarul Ion Ruşinaru.

Pompierii au intervenit de urgenţă cu o autospecială cu apă şi spumă şi au cerut sprijinul poliţiei şi jandarmeriei pentru a izola zona, pentru că orice scânteie ar fi putut provoca o catastrofă.

„Am intervenit pentru a asigura zona de eventualele pericole pentru că tirul era încărcat cu dioxid de carbon lichid şi putea să sară în aer la cea mai mică scânteie. În prezent nu mai este nici un pericol, trebuie doar să repunem tirul pe roţi“, a spus maiorul Florentin Dragomir, inspector-şef la ISU „Drobeta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII