Acasă Local Bijuterii contrafăcute, confiscate la Craiova

Bijuterii contrafăcute, confiscate la Craiova

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi comisarii Gărzii Finanaciare Dolj au descoperit, în urma unui control, peste un kilogram de bijuterii din aur şi argint contrafăcute sau nemarcate, la două magazine din Craiova.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma verificărilor s-a constatat că, la două puncte de lucru ale unei societăţi comerciale din Craiova, erau puse în vânzare 647 de grame de obiecte din aur contrafăcute, care purtau însemnele mărcilor Versace şi Bvlgari. La acelaşi control au fost identificate mai multe obiecte din aur şi argint, în cantitate totală de 450 de grame, respectiv 111 grame, care nu purtau marcaje conform legislaţiei în vigoare. Pe numele lui Circo Aksoy, administratorul societăţii comerciale, a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea legii privind mărcile şi indicaţiile geografice, cele 647 de grame de bijuterii contrafăcute fiind confisacte. Pe lângă dosarul penal întocmit pe numele său, patronul a fost sancţionat pentru că a pus în vânzare produse nemarcate. „Cantitatea de bijuterii care nu purtau marcaje a fost confiscată, administratorul fiind sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 3.000 de lei. Urmează ca titularii drepturilor să comunice suma cu care au fost prejudiciaţi“, a declarat subcomisarul Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version