Acasă Local Clanul Pară, la judecată

Clanul Pară, la judecată

Procurorii au decis ieri să fie trimişi în judecată în stare de arest preventiv cinci membri ai clanului Pară, implicaţi în scandalul de la începutul lunii februarie, din Craiova.

 

Cei cinci bărbaţi din clanul Pară au fost reţinuţi de poliţişti pe 13 februarie, la zece zile după scandalul din zona Curţii de Apel Craiova, soldat cu cinci persoane rănite, printre care Enryko Constantinescu. Gheorghe Pară, Cristian Pară, zis „Mugurel“, Ionel Căldare, Ilie Pară, zis „Elvis“, şi Eduard Constantin, zis „Purcel“, au fost cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, distrugere, lovire, vătămare corporală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port ilegal de armă albă.

Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au terminat cercetările şi i-au trimis în instanţă pe cei cinci, în stare de arest preventiv. Procurorii craioveni au explicat că bărbaţii au fost trimişi în judecată „întrucât din probele administrate s-a apreciat că infracţiunile pentru care inculpaţii sunt cercetaţi există şi au fost săvârşite cu vinovăţia cerută de lege, impunându-se tragerea la răspundere a acestora“.

 

Bătaie în plină stradă

 

În urma efectuării cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în după-amiaza de 3 februarie, şapte bărbaţi au blocat cu cinci maşini (trei Audi, un BMW şi un Alfa Romeo) un Ford Puma, în apropierea Curţii de Apel Craiova. Acolo, l-au bătut pe şoferul Fordului, după care i-au distrus maşina, folosind lopeţi, bâte, pistoale şi săbii. În apărarea tânărului au sărit mai multe persoane, printre care şi Enryko Constantinescu, însă şi acestea au fost lovite şi rănite. După scandal, la Spitalul de Urgenţă din Craiova au ajuns cinci persoane: Cristian Manea, Doru Ciobanu, Eugen Turcitu, Andrei Lazăr şi Enryko-Cezar Constantinescu.

Celelalte două persoane implicate în scandal, Ulise Constantin şi Marin Camen, au dispărut de la domiciliu şi sunt date în urmărire generală, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă. Procurorii au decis ieri disjungerea cauzei şi formarea altui dosar în care cercetările vor fi continuate faţă de Camen şi Constantin.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version