Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Anca Boagiu, pasionată
de goblenuri

Deputatul Anca Boagiu, vicepreşedinta organizaţiei de femei a Partidului Democrat Liberal (PD-L), a venit ieri la Târgu Jiu, la invitaţia Mariei Moţa. Anca Boagiu a participat alături de alte membre ale PD-L, filiala Gorj, la expoziţia cu vânzare intitulată „Femeia gorjeană: port şi tradiţie“.

Şase membre ale PD-L Gorj, organizaţia de femei, au expus 123 de macrameuri şi goblenuri. Una dintre membrele PD-L Gorj care a expus goblenuri i-a dăruit o lucrare Ancăi Boagiu.

„Sunt pasionată de goblenuri, mai ales că mama mea lucrează aşa ceva de mulţi ani. Sunt foarte frumoase lucrările expuse, îmi încântă ochii. Este o bucurie să vezi aşa ceva. Şi costumele populare sunt extraordinare“, a spus Anca Boagiu. În cadrul evenimentului a avut loc şi o expoziţie a costumelor populare din cinci comune din judeţul Gorj, iar Ansamblul Artistic al comunei Runcu i-a încântat pe oaspeţi cu melodii tradiţionale.

Mihaela FLOROIU

Ionel Manţog, înapoi la Aprovizionare

Ionel Manţog, preşedintele PD-L Gorj, s-a reîntors în funcţia de consilier juridic la Baza de Aprovizionare şi Transport Servicii (BATS) Rovinari, o subunitate din cadrul SNLO. Liderul democrat-liberal a câştigat în instanţă procesul intentat împotriva conducerii SNLO, după ce a fost suspendat din funcţie. Tribunalul Gorj a decis reîncadrarea acestuia în muncă. Totuşi, între timp, Manţog s-a angajat la o firmă din sectorul privat. După anunţarea sentinţei, acesta a avut nevoie de o perioadă de gândire pentru a se decide dacă se va întoarce la vechiul loc de muncă. Până la urmă, Manţog a hotărât să revină la BATS Rovinari.

Alin ION

Lavinia Şandru, în vizită la Severin

Deputata Lavinia Şandru, prim-vicepreşedinta Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), a făcut sâmbătă o vizită-fulger în Drobeta Turnu Severin. Cu această ocazie, a anunţat că Dana Trancotă este viitoarea candidată la Primăria Drobeta Turnu Severin, iar soţul acesteia, Dan Trancotă, este candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi.

În cadrul unei conferinţe de presă, Şandru şi-a exprimat speranţa că, după alegerile locale şi parlamentare din acest an, 80% din clasa politică a României va fi reformată. „Din viaţa publică a ţării trebuie excluse toate grupurile tributare unui trecut compromiţător, care au parazitat structurile administrative şi politice, aducând astfel instituţiilor din care fac parte şi, mai ales, contribuabililor grave prejudicii economice şi morale“, a precizat Şandru.

Alin GHICIULESCU

Nicolicea vrea
confiscarea averilor

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a declarat că va propune în viitoarea şedinţă de guvern ca „averile demnitarilor, ale magistraţilor, ale unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi ale funcţionarilor publici, dobândite ilicit, să fie confiscate“. Acesta a arătat că este necesar ca toate declaraţiile de avere ale persoanelor care ocupă diferite funcţii în anumite domenii publice să fie verificate şi, acolo unde se constată „amnezii sau falsuri“, instituţiile judecătoreşti trebuie să pronunţe sentinţe corespunzătoare.

Cei care au dat informaţii selective în declaraţiile de avere, ascunzând tot ce au dobândit fără muncă, prin trafic de influenţă sau prin serviciile făcute unor grupuri de interese, să răspundă în faţa legii şi să li se ia tot.

Alin GHICIULESCU

Exit mobile version