16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrămutaţii din Ocne vor avea locuinţe într-un an

Strămutaţii din Ocne vor avea locuinţe într-un an

Cele 54 de familii din oraşul Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, care au casele situate în zona de risc, vor fi strămutate peste aproximativ un an, conform unei analize făcute într-o şedinţă organizată la sediul prefecturii.

 

 

 

În cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri după-amiază au fost analizate situaţia oraşului Ocnele Mari din câmpurile de exploatare a sării I, II, III, IV şi stadiul strămutării celor 54 de locuinţe aflate în zona de incidenţă a câmpului I de sonde şi a lucrărilor miniere vechi. În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost evaluat şi stadiul adoptării proiectului de hotărâre de guvern iniţiat de Prefectura şi Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, privind trecerea unui teren de patru hectare, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi aflat în domeniul privat al statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în cea a Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF).

La şedinţă au participat Constantin Mihart, directorul general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ISU Vâlcea, ai Direcţiei Generale Resurse Minerale din MEF, ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, ai AVAS, ai Societăţii Naţionale a Sării Bucureşti, ai SC Conversmin, ai Universităţii Bucureşti, Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, ai CJ, Primăriei Ocnele Mari, Direcţiei Apelor Olt, ai SGA Vâlcea, ai Agenţiei pentru Protecţie Mediului şi Gărzii de Mediu Vâlcea. În urma analizării datelor privind situaţia actuală de la Ocnele Mari, a devenit evidentă necesitatea urgentării demersurilor în vederea adoptării hotărârii de guvern privind transmiterea unei suprafeţe de patru hectare de teren de la Căzăneşti din administrarea Agenţiei Domeniului Statului în administrarea Ministerului Economiei şi Finanţelor. „Această suprafaţă de teren va fi folosită pentru ridicarea caselor destinate familiilor de pe strada Ştrandului, care şi-au dat acordul pentru strămutarea în perimetrul respectiv, şi a altora aflate în zona de incidenţă a barajului ce va fi construit pe pârâul Sărat. A fost reţinută, totodată, disponibilitatea autorităţilor administraţiei locale de a pune la dispoziţia Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu titlu gratuit, amplasamente suplimentare aflate pe raza oraşului Ocnele Mari pentru construirea caselor“, a declarat Radu Renga, prefectul judeţului Vâlcea.

Reprezentanţii Conversmin au promis în cadrul şedinţei că termenul de realizare a celor 54 de locuinţe va fi de opt-nouă luni de la preluarea efectivă a amplasamentului, iar barajul de pe pârâul Sărat va fi finalizat pe 30 aprilie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS