5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj12 primari de trei stele în judeţul Gorj

12 primari de trei stele în judeţul Gorj

Edilii din 12 localităţi din judeţul Gorj aflaţi la al treilea mandat au fost premiaţi de Asociaţia Comunelor din România, devenind primari de trei stele.

Şefii de primării comunale din judeţul Gorj au fost premiaţi pentru performanţa de a activa în cadrul administraţiei locale timp de trei mandate.

Distincţiile „Primar de trei stele“ şi „Primar de patru stele“ au fost acordate ieri mai multor edili din România care au reuşit să rămână la conducerea primăriilor din mediul rural timp de trei sau patru mandate.

Premiile au fost oferite de Asociaţia Comunelor din România, care a acordat şi diplome de excelenţă şi trofee.

Distincţiile nu au reflectat neapărat recunoaşterea calităţii actului de management, ci doar a numărului mare de ani petrecuţi în slujba administraţiei publice locale. 12 primari din judeţul Gorj, majoritatea membri ai Partidului Social Democrat, au primit distincţia „Primar de trei stele“.

 

Stele pentru ani, nu pentru realizări

 

Edilii gorjeni care au fost premiaţi sunt decişi să ajungă la patru stele, dacă starea de sănătate le va permite.

Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Gorj, care a fost în fruntea primăriei şi înainte de 1989, este Ion Stănculete, de 72 de ani, din Bumbeşti Jiu. Acesta nu vrea să renunţe la un nou mandat, chiar dacă PSD nu îl va mai dori pe listele sale. Ion Stănculete a mai fost premiat şi în trecut pentru longevitate în administraţia publică locală. Printre veteranii din administraţia publică locală este şi edilul din Runcu, Nicolae Caramete, de 70 de ani. Acesta nu se laudă numai cu numărul de mandate, ci, la un moment dat, ocupa un loc de frunte şi în ceea ce priveşte numărul de dosare penale.

Dacă bărbaţii din administraţie au reuşit să îşi conserve puterea şi privilegiile funcţiei, la fel se poate spune şi despre primăriţele din Gorj. Una de trei stele este, după numărul de mandate, Maria Vasilescu, din Ţânţăreni, care visează să obţină şi cel de-al patrulea mandat la alegerile programate pentru luna mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS