5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUninominal la pachet cu privatizarea Daewoo

Uninominal la pachet cu privatizarea Daewoo

Proiectul de lege privind votul uninominal ar putea fi adoptat în aceeaşi şedinţă în care va fi discutat şi proiectul actului normativ pentru privatizarea fabricii de automobile din Craiova. Anunţul a fost făcut ieri, de deputatul Mihai Voicu, ministru pentru relaţia cu parlamentul, care a precizat că, exceptând PRM, care s-a declarat mereu împotriva uninominalului, partidele politice parlamentare au ajuns la un consens în această problemă. „Introducerea votului uninominal a fost aprobată de Comisia specială. Cu puţin efort, în şedinţa în care va fi dezbătut proiectul de lege privind privatizarea, există şanse să votăm şi Legea uninominalului. Actul normativ va pleca apoi la promulgare la preşedinte şi sper să nu fie vreun accident“, a menţionat Mihai Voicu.

 

Anticipate doar cu uninominal

 

Adoptarea legii privind votul uninominal la alegerile parlamentare are un rol decisiv şi asupra hotărârii luate de guvern, referitoare la organizarea anticipatelor. În timp ce premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a mandatat pe ministrul Cristian David să negocieze cu partidele data scrutinului pentru locale, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri că anticipatele ar putea avea loc doar după adoptarea Legii votului uninominal.

„Nu ştiu dacă vor fi anticipate. Alegerile locale sunt o oportunitate pentru anticipate, dar le vom face doar după adoptarea votului uninominal. Dacă avem Legea votului uninominal, trecem la alegeri anticipate. Dacă nu, stăm şi aşteptăm“, a spus Olteanu, care a precizat că, în eventualitatea în care vor fi anticipate, data scrutinului va fi decalată cu câteva săptămâni faţă de cea vehiculată iniţial. Reamintim că autorităţile centrale au anunţat iniţial că alegerile vor avea loc, cel mai probabil, pe 25 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS