10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSenatorii au decis majorarea alocaţiilor familiale complementare

Senatorii au decis majorarea alocaţiilor familiale complementare

Plenul Senatului a adoptat ieri o propunere legislativă prin care se măresc cuantumurile alocaţiilor familiale complementare şi ale alocaţiilor de susţinere pentru familiile monoparentale, precum şi limitele de venituri pentru acordarea acestora. Propunerea legislativă modifică actul normativ în vigoare, în sensul că limita de venituri până la care se acordă alocaţia familială complementară şi, după caz, cea de susţinere pentru familia monoparentală se va ridica la nivelul salariului minim net pe economie. De asemenea, cuantumurile alocaţiilor cresc.

De alocaţia familială complementară beneficiază familiile formate din soţ, soţie şi copiii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea acestora şi care locuiesc împreună. Potrivit textului adoptat de senatori, alocaţia familială complementară se acordă lunar familiei monoparentale care realizează venituri nete lunare pe membru de până la salariul minim net pe economie. Cuantumul ei este de 50 de lei pentru familia cu un copil, 60 de lei pentru cea cu doi, 65 de lei – pentru cea cu trei şi 70 de lei – pentru cea cu patru sau mai mulţi copii.

Cât priveşte alocaţia de susţinere, aceasta se acordă lunar familiilor monoparentale dacă realizează venituri nete lunare pe membru de până la salariul minim net pe economie. Cuantumul alocaţiei de susţinere este de 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 de lei – pentru cea cu doi, 85 de lei – pentru cea cu trei, 90 de lei – pentru cea cu patru sau mai mulţi copii.

Guvernul s-a opus adoptării acestei modificări legislative, susţinând că nu se ţine cont de posibilităţile bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS