20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Futsal, calificări CM. Începe turneul de la Buzău
Doi jucători de la FC Craiova, portarul Cătălin Rizan şi atacantul Alin Bugălă, fac parte din lotul naţionalei României de futsal, care, începând de astăzi şi până duminică, va participa la turneul de calificare la Campionatul Mondial, care se desfăşoară în Sala Sporturilor din Buzău. Astăzi, echipa tricoloră, pregătită de Zoltan Jakaab, va întâlni în meciul de debut Belarusul, într-un meci transmis în direct de Antena 2, cu începere de la ora 17.30. Tot azi, Belgia va înfrunta Muntenegru. România va juca vineri cu Muntenegru (Antena 2, ora 17.30), iar duminică, în compania Belgiei (Antena 2, ora 21.00). La turneul final din Brazilia, 2009, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele zece grupe din zona europeană, plus cele mai bune două naţionale de pe locul secund. Aşadar, în total, 12 formaţii se vor califica la play-off, sistem în care se vor disputa două meciuri, pe 1/2 aprilie (tur), respectiv pe 14/15 aprilie (retur). Cele şase echipe naţionale câştigătoare ale play-off-ului vor fi calificate la turneul final din Brazilia.

Atletism, Campionatul Mondial indoor. 40.000 de dolari, o medalie de aur
Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat că va premia cu 40.000 de dolari fiecare sportiv care va câştiga o medalie de aur la Campionatele Mondiale de sală, ce vor avea loc la Valencia, în perioada 7-9 martie. O medalie de argint va fi recompensată cu 20.000 de dolari, iar cea de bronz, cu 10.000 de dolari. IAAF va pune la dispoziţie premii totale de 2,49 milioane de dolari, urmând ca şi locurile patru, cinci şi şase să primească 8.000, 6.000, respectiv 4.000 de dolari. De asemenea, IAAF a precizat că un record mondial va fi recompensat cu 50.000 de dolari. România va fi prezentă la Mondiale cu 14 sportivi, iar şanse mari pentru cucerirea unei medalii au craioveanca Liliana Popescu, deţinătoarea celui de-al treilea rezultat mondial al sezonului în proba de 1.500 m (4:03,33), Adelina Gavrilă, la triplusalt, şi aruncătoarea Anca Heltne.

Tenis de masă, Campionatul Mondial. Româncele înfruntă Germania în optimi

Selecţionata feminină de tenis de masă a României va întâlni naţionala Germaniei azi, de la ora 13.30, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de la Guangzhou. În cazul în care va trece de optimi, România va întâlni în sferturile de finală selecţionata Chinei, care s-a calificat deja în această fază alături de Hong Kong, Japonia şi Singapore. Selecţionata României, formată din Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Iulia Necula, s-a calificat ieri în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după ce a învins Polonia în ultimul meci din grupa B, scor 3-1. În celelalte meciuri din grupă, România a învins Ungaria şi Ucraina (3-0) şi a fost depăşită de Singapore (0-3).  Reprezentativa noastră şi-a asigurat şi la masculin calificarea în optimi, după ce a învins ieri naţionala Belgiei, scor 3-0, în cadrul penultimei runde a grupei A. Astăzi, echipa tricoloră, formată din Andrei Filimon, Adrian Crişan şi Constantin Cioti, va întâlni în ultima rundă a grupei A selecţionata Austriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS