9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţiştii comunitari, cu ATV-urile după cai

Poliţiştii comunitari, cu ATV-urile după cai

Poliţiştii comunitari din municipiul Târgu Jiu vor fi dotaţi cu două ATV-uri pentru a alerga după caii lăsaţi nesupravegheaţi. Acestea vor fi achiziţionate de primărie.

 

GORJ. Ion Tudor, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, a spus că a avut de ales între cai şi ATV-uri şi le-a preferat pe cele din urmă, pentru că sunt mai utile: „Vom folosi ATV-urile pentru prinderea cailor şi pentru deplasarea în localităţile componente, pe izlazuri şi terenuri agricole, unde nu putem ajunge cu autoturismele. Sunt foarte bune, pentru că putem să intrăm şi printre blocuri, pe alei“.

Anul trecut, Poliţia Comunitară Târgu Jiu a fost dotată şi cu motoscutere. În acest an, pe listă se numără şi achiziţionarea unui microbuz cu opt locuri, necesar la deplasarea la intervenţii. De asemenea, primăria va mai cumpăra 15 pistoale pentru poliţiştii comunitari din Târgu Jiu. Ion Tudor spune că încă nu s-a luat o hotărâre privind marca, având de ales între un pistol produs în Uniunea Europeană şi unul făcut în Rusia: „Putem alege între pistoalele Makarov şi cele produse de firma Glog. Eu le-aş fi preferat pe cele româneşti Carpaţi, dar acestea nu se mai fabrică“. Poliţia Comunitară va mai primi, în acest an, patru autoturisme achiziţionate tot din bugetul local.

 

Salariu după
două luni

 

O comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu a efectuat o verificare la Poliţia Comunitară, în urma unei sesizări anonime. Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului, a spus că aspectele reclamate nu s-au confirmat. Totuşi, acesta a menţionat că salariile se plătesc după două luni şi nu s-au acordat sporurile stabilite prin contractul colectiv de muncă: „Am constatat că salariile se plătesc lună de lună, dar cu două luni în urmă. Sporurile acordate anul trecut nu au fost prevăzute în contractele încheiate şi în tarifele aprobate, astfel că nu au putut fi acordate. Am dat termen ca până la jumătatea acestui an situaţia să intre în normal“.

De asemenea, Poliţia Comunitară are de recuperat restanţe la plata serviciilor efectuate în sumă de 900 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU