10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia Comunitară, mai scumpă

Poliţia Comunitară, mai scumpă

Prezenţa agenţilor comunitari la posturile de pază costă cu 560 de lei mai mult pe cap de poliţist, începând din martie 2008.

 

De la 1 martie, instituţiile care vor pază permanentă cu agenţi comunitari trebuie să-şi revizuiască bugetul, pentru că poliţia craioveană vrea să-şi vândă mai scump serviciile. Motivând prin majorarea cheltuielilor cu personalul, combustibilul şi materialele, Poliţia Comunitară Craiova intenţionează să negocieze tariful pentru paza nonstop, cu patru şi opt oameni pe dispozitiv, începând de la 2.070 de lei pe lună pentru fiecare agent, cu 560 de lei mai mult decât preţul actual. Din aceleaşi considerente se majorează şi tariful minim pentru transportul de valori, de la 4,42 lei pentru un kilometru parcurs la 9,60 lei.

Cel de-al treilea calup de activităţi prestate de Poliţia Comunitară Craiova, monitorizare a obiectivelor şi intervenţia la nevoie, va costa cel puţin 128 de lei lunar pentru fiecare punct urmărit, cu opt lei mai mult decât preţul practicat în prezent. „Noi propunem aceste tarife pentru aprobare consiliului local municipal. Precizez însă că sunt cifrele de la care pornim negocierea, fiindcă orice contract poate fi negociat. Preţurile sunt mai mari ca în 2007, fiindcă au crescut şi cheltuielile“, a spus directorul Poliţiei Comunitare, Constantin Petrescu. În prezent, agenţii din Craiova păzesc zeci de obiective, între care sediile primăriei, mai multe colegii, licee, şcoli şi grădiniţe, cimitirele, Parcul „Nicolae Romanescu“, clădirile aparţinând altor instituţii publice etc. După calculele economiştilor din unitate, din serviciile prestate, poliţiştii comunitari ar putea aduce în vistierie 780.000 de lei în 2008.

Arsenal extins

 

În 2008 nu vom vedea mai mulţi poliţişti comunitari pe străzi, ci doar mai mulţi agenţi cu pistoale şi mai multe maşini de poliţie. Instituţia rămâne cu 610 posturi, dintre care 563 de executanţi, considerând că nu este necesară angajarea altor cadre, ci doar reorganizarea serviciilor existente. Astfel, apar două noi compartimente de ordine publică, în cartierele Craioviţa şi Valea Roşie, în care vor fi distribuiţi oameni de la celelalte compartimente. Pe linie de motorizare şi armament, Poliţia Comunitară va avea în dotare încă patru autoturisme şi 50 de pistoale şi tot atâtea staţii de emisie-recepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS