16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fată de 15 ani a pus poliţiştii pe jar

O fată de 15 ani a pus poliţiştii pe jar

Lucrătorii Secţiei 4 Craiova au alergat o săptămână după cai verzi pe pereţi după ce au fost sesizaţi de o craioveancă despre faptul că fiica ei minoră a fost tâlhărită, descoperindu-se că fata a înscenat infracţiunea de frica mustrărilor părinteşti.

Letiţia S., de 36 de ani, din Craiova, a alertat la începutul săptămânii trecute poliţia despre faptul că fiica ei de 15 ani, Natalia, a fost acostată, în timp ce se întorcea de la şcoală, de două persoane necunoscute ce i-au furat ghiozdanul, în care avea şi mobilul, şi hainele.

O astfel de tâlhărie, cu mod unic de operare, a fost o premieră pentru poliţiştii Secţiei 4 Craiova, astfel că au demarat imediat cercetările pentru identificarea autorilor.

Interesându-se la şcoala unde învaţă minora, poliţiştii au aflat că Natalia purta în ziua cu pricina haine împrumutate de la o prietenă. Când s-a întors de la şcoală a avut surpriza să îşi găsească acasă mama, care venise mai devreme de la serviciu. Pentru a evita apostrofările acesteia, adolescenta a pus la cale un plan din care să reiasă că a fost victima unei tâlhării. A cerut şi ajutorul unei verişoare, Larisa D., căreia i-a pasat hainele, ghiozdanul şi telefonul mobil. Fata s-a dus acasă numai în geacă şi chiloţi şi i-a spus mamei sale că a fost tâlhărită de doi indivizi necunoscuţi.

Larisa D. a predat o parte din obiectele de vestimentaţie pe parcursul verificărilor poliţiştilor. Conform declaraţiilor date în prezenţa mamei sale, a intrat în panică atunci când a văzut că se fac cercetări pentru fapta sesizată şi a dat foc ghiozdanului, rechizitelor şcoale şi telefonului mobil. Fata a recunoscut că a înscenat totul de frica părinţilor.

„Întrucât în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu soluţie corespunzătoare“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

Natalia M. va fi sancţionată pentru că a alertat fără temei organele de ordine, conform Legii nr. 61/1991, în care se prevede pentru această faptă amendă între 100 şi 500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII