10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinoră dispărută în munţi

Minoră dispărută în munţi


O adolescentă de 14 ani din Vulcan a dispărut în Munţii Parâng şi este căutată de câteva zile de poliţişti şi de voluntari. Fata locuia de câţiva ani în vârful muntelui, împreună cu familia.

Marinela Egyed, de 14 ani, din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara, a dispărut pe 24 februarie în Munţii Parâng, în zona motelului Lainici. Fata se afla împreună cu mama sa la cules de urzici, pe care urma să le vândă la piaţă. Potrivit poliţiştilor gorjeni, care o caută de câteva zile, mama şi fiica adunau urzici în zona Mănăstirii Lainici, pe versantul estic al Muntelui Parâng. Din primele verificări a rezultat că mama a trimis-o pe Marinela la sora sa, care o aştepta la DE 79. Atunci a fost ultima dată când femeia şi-a văzut fiica, dar a anunţat dispariţia acesteia abia luni, după mai bine de 24 de ore.

Minora are următoarele semnalmente: 1,20 m înălţime, constituţie astenică, păr şaten, lung până la umeri, ten deschis, faţă ovală, ochi căprui. Pe tâmpla stângă are o cicatrice de aproximativ 6 cm. În ziua dispariţiei era îmbrăcată cu o bluză de trening roz, blugi albaştri, iar în picioare purta pantofi sport albi.

 

Poliţiştii o caută de câteva zile

 

Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, a declarat că 50 de poliţişti, salvamontişti şi voluntari au început căutările minorei încă de luni după-amiază: „Imediat ce ne-a fost anunţată dispariţia minorei, am format o echipă de salvamontişti, poliţişti de la DPIR Gorj, de la Bumbeşti Jiu şi de la Serviciul de Investigaţii Criminalistice şi peste 15 voluntari. Am luat metru cu metru din perimetrul unde a fost văzută ultima dată şi nu am găsit nici un indiciu care să ne spună că fata a păţit ceva rău. Căutările vor continua, iar o echipă de la investigaţii a plecat la Vulcan“. Poliţiştii gorjeni au identificat un martor care a declarat că duminică după-amiază a văzut-o pe fată pe marginea drumului european: „Potrivit martorului, care este credibil, minora a fost văzută pe marginea DE 79, aştepta parcă la ocazie. De aceea au plecat poliţiştii noştri la Vulcan, poate minora a ajuns acolo înaintea părinţilor săi“, a precizat Daniel Tică. Directorul Salvamont Gorj a spus că nu s-au găsit semne că minora ar fi păţit ceva în pădure. „Am căutat peste tot, în toate râpele unde ar fi putut să cadă. Nimic, nici un semn, nici un pantof sau altceva. Credem că fetiţa a ieşit din pădure“, a spus Sabin Cornoiu, de la Salvamont Gorj.

 

Locuia cu familia în vârful muntelui

 

Familia Marinelei Egyed a locuit o vreme într-un apartament în oraşul Vulcan. Din cauză că nu-şi mai puteau achita chiria şi datoriile pe care le făcuseră, au ales să se mute în vârf de munte. Georgeta Egyed, de 41 de ani, mama fetei dispărute, era obişnuită cu muntele, pentru că venea deseori să culeagă urzici şi fructe pe care le vindea în piaţa din oraş.

Membrii familiei au reuşit să-şi ridice în munte o locuinţă, care le-a fost adăpost mai bine de trei ani. Au fost ajutaţi şi de călugării de la Mănăstirea Lainici, dar au învăţat să se descurce singuri. Adunau plante, fructe şi ciuperci din pădure pe care le foloseau drept hrană sau le vindeau. Anul trecut, casa în care locuiau Georgeta Egyed şi copiii săi a ars, iar ei s-au mutat în alt imobil.

Potrivit poliţiştilor gorjeni, mama fetei a plecat ieri în localitatea Vulcan pentru a-şi căuta fiica.

Zeci de minori dispăruţi

De la începutul anului, în judeţul Gorj au fost daţi dispăruţi 15 minori, dintre care 14 au fost găsiţi de către poliţişti. Ultimul copil dat dispărut a fost găsit după trei zile, într-un judeţ vecin. Mulţi dintre cei care pleacă de acasă fac parte din familii dezorganizate. Poliţiştii spun că părinţii sau rudele trebuie să anunţe imediat dispariţia minorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS