12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimar interimar în Severin

Viceprimar interimar în Severin

Drobeta Turnu Severin are un nou viceprimar, preşedintele Camerei de Comerţ, Nicolae Tudorescu, din partea PSD. Acesta a fost votat de 12 consilieri locali să fie interimar până la următoarele alegeri locale.

MEHEDINŢI. Mandatul viceprimarului Constantin Gherghe, care şi-a dat demisia din partidul ce l-a susţinut pentru ocuparea funcţiei – PSD, a încetat de ieri. Acesta s-a înscris în cursa pentru câştigarea funcţiei de primar din partea PD-L, renunţând la formaţiunea care l-a susţinut timp de aproape patru ani, fapt pentru care a fost demis de consilierii locali, cu 19 voturi pentru şi trei împotrivă.

Şedinţa, care a avut loc în sala mare a consiliului judeţean, a fost foarte tensionată, 40-50 de severineni intrând cu forţa printre poliţiştii comunitari şi jandarmii puşi de pază la uşă.

 

„Nu este o emisiune de televiziune cu public“

 

Preşedintele şedinţei, Grigore Gociu, i-a temperat cu greu pe oamenii care se aciuaseră în spatele celor trei consilieri locali ai PD-L şi a fost nevoie de multe intervenţii la microfon. „Nu este o emisiune de televiziune cu public, nu este miting şi dumneavoastră nu aveţi dreptul să luaţi cuvântul. Dacă nu asistaţi în linişte la şedinţă, voi fi nevoit să pun oamenii de ordine să vă dea afară cu forţa“, le-a spus oamenilor Grigore Gociu. Înaintea votului de demitere, Constantin Gherghe a dorit să ţină un ultim discurs. „Dumneavoastră ne-aţi votat pe noi, ne-aţi pus pe aceste scaune şi vă spun că nu este rău. Vă asigur că nu mă voi îndepărta şi voi face sigur parte din noua echipă de conducere administrativă a municipiului. Nu regret nimic din ce am făcut, totul are un început şi un sfârşit“, a spus fostul viceprimar, după care a plecat din sală. Consilierii locali au avut de ales pentru interimat între liberalul Romulus Vâlcu şi pesedistul Nicolae Tudorescu. În urma votului secret al celor 22 de consilieri, a fost desemnat cu 12 voturi Tudorescu. Noul viceprimar a făcut şi o primă declaraţie. „Domnilor, vă rog să înţelegeţi, calitatea de viceprimar a domnului Gherghe a încetat. Este ca şi cum ar fi murit şi nu se mai poate face nimic pentru el“, a spus noul viceprimar interimar referindu-se la demisia lui Gherghe din PSD şi trecerea la PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS