8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViolenţă pe străzi

Violenţă pe străzi

Violenţa este din ce în ce mai prezentă pe străzile din Craiova, acestea devenind „locul de joacă“ al tâlharilor şi scandalagiilor.

La câteva zile după ce o casă de schimb valutar din Craiova a fost jefuită de două persoane înarmate, alt incident violent s-a consumat pe străzi. Un bărbat de etnie romă din cartierul Faţa Luncii a ajuns în spital după ce a fost lovit în cap cu o rangă de alt bărbat de etnie romă, pe o stradă din Craiova. Vineri, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin 112 că pe bulevardul 1 Mai, din Craiova, în zona farmaciei Salvia, a avut loc o agresiune între doi bărbaţi, în urma căreia unul a fost transportat la spital.

Din verificările poliţiştilor s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan, Ion Petrache, de 43 de ani, din Craiova, a fost lovit cu o bară metalică în cap de către Ionel Slătineanu, de 33 de ani, din aceeaşi localitate. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral. Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, după ce medicii legişti au stabilit că leziunile suferite de Petrache i-au pus în primejdie viaţa. Slătineanu, bărbatul suspectat de comiterea faptei, nu a fost încă găsit, în prezent, acesta fiind căutat de oamenii legii.

 

Tâlhari la drumul mare

 

Doi doljeni din localitatea Calopăr, Nicolae Ghiţă, de 26 de ani, şi Marius Ghiţă, de 20 de ani, au fost identificaţi de poliţişti ca fiind autorii mai multor tâlhării comise în Craiova. Cei doi au fost reţinuţi miercuri seară, după ce o tânără din Craiova a sesizat poliţia că doi tineri necunoscuţi i-au luat prin violenţă un telefon mobil, în timp ce mergea pe stradă.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că Nicolae Ghiţă este principalul suspect de comiterea altor două tâlhării comise în Craiova, aflate în evidenţa poliţiştilor cu autori necunoscuţi. În sarcina acestuia s-a reţinut că pe 13 ianuarie a sustras prin smulgere telefonul mobil unei femei din comuna Robăneşti. Pe 31 ianuarie, în acelaşi mod, bărbatul i-a luat telefonul mobil unei fete de 15 ani. Nicolae a fost introdus în arestul poliţiei, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Marius Ghiţă este cercetat în stare de libertate pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Violenţe şi la sate

Poliţiştii de la Postul din Valea Stanciului au fost sesizaţi vineri, în jurul orei 16.00, că doi bărbaţi din localitate au provocat un scandal. S-a stabilit că Marin Nicolae, de 42 de ani, din comună, în urma unui conflict spontan, a fost lovit cu o furcă de Fănel Calotă, de 37 de ani, din aceeaşi localitate, iar leziunile suferite au necesitat internarea la Spitalul de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII