24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Termoficare, amendată

Regia de Termoficare, amendată

Furnizorul de energie termică din Craiova a fost amendat de o echipă de control a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare. Reprezentanţii operatorului craiovean au aflat de sancţiune de la jurnalişti.

 

Craiova se numără printre cele şase mari municipii vizitate în acest an de controlorii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC), instituţie deja celebră în România prin promovarea cu orice mijloace, chiar neortodoxe, a afacerii repartitoarelor. Echipa ANRSC a depistat că Regia Autonomă de Termoficare Craiova nu a întocmit bilanţurile energetice, conform legii, şi nu are afişate la toate punctele şi centralele termice diagrame de reglaj, iar acolo unde există, acestea nu sunt respectate. Potrivit Biroului de presă al ANRSC, pentru aceste deficienţe în activitate, Termoficarea a fost amendată cu 2.000 de lei. În plus, regia este obligată ca, până la 30 septembrie 2008, să întocmească bilanţurile energetice şi să afişeze diagramele de reglaj în toate punctele şi centralele termice. Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, susţine că a aflat de amendă de la ziarişti. „Nu mi s-a comunicat nimic. După verificare, care a avut loc în urmă cu trei săptămâni, eram înştiinţat că aceste deficienţe vor fi înregistrate în actul de control. Nu ni s-a spus nimic de vreo amendă, nici oficial, nici neoficial. Astăzi (vineri – n.r.) m-am interesat şi eu, fiindcă m-aţi întrebat, şi am aflat că vom fi sancţionaţi“, a spus Tudorache. Acesta a precizat că neregulile constate vor fi remediate înainte de termenul stabilit de ANRSC.

Gigacaloria staţionează

Potrivit unui reprezentant ANRSC, mai mulţi furnizori de energie termică din ţară au solicitat majorarea preţului gigacaloriei cu procente între 1 şi 7. Directorul Iulian Băndoiu, din cadrul ANRSC, susţine că până acum sunt înregistrate zece cereri de creştere a preţului gigacaloriei şi că, din cauza scumpirii combustibilului, tariful chiar ar putea creşte în perioada următoare. Oficialul apreciază însă că modificările nu se vor reflecta în facturile achitate de populaţie. El nu a spus care sunt cei zece solicitanţi de majorări, ci doar că între aceştia se află RADET Bucureşti. Directorul regiei craiovene, Tatian Tudorache, a declarat că nu a cerut majorări ale preţului gigacaloriei în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU