21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonela, fetiţa care vrea să învingă leucemia

Ionela, fetiţa care vrea să învingă leucemia

Ionela Stănulescu, o fetiţă de 11 ani, din comuna gorjeană Bâlteni, suferă de o boală cumplită: leucemie. Şi, ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, în urmă cu trei ani, copila a fost părăsită de cea care i-a dat viaţă.

 

La vârsta de opt ani, Ionela a fost abandonată de cea mai dragă fiinţă. Mama ei a plecat fără să spună nimic. După câteva luni, în toamna anului 2005, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie acută bilenală. Rămasă în grija bunicii, Ionela a înlocuit jucăriile cu suferinţa. Necazurile au maturizat-o mult prea devreme pe copilă. Cu toate acestea, Ionela nu încetează nici o clipă lupta cu boala. „La început am fost şocată când am auzit că am această boală. Cu timpul, m-am obişnuit, însă. Acum merg la spital ca la mine acasă. Îi cunosc pe toţi medicii şi asistentele. Sunt foarte buni cu mine“, a spus Ionela.

Ghiozdanul, locul unde sunt păstrate medicamentele

Tratamentul pe care îl urmează Ionela este deosebit de puternic şi de dureros. Fetiţa este nevoită să urmeze un regim de viaţă foarte strict. Nu are voie să stea afară mai mult de o jumătate de oră şi nu poate să se joace cu ceilalţi copii, deşi îşi doreşte foarte mult. Ionela îşi ţine medicamentele în ghiozdanul în care altădată se aflau cărţile şi caietele pentru şcoală. „Nu mai merg la şcoală, iar în ghiozdan ţin medicamentele. Le iau singură“.

Rugăciune pentru copiii bolnavi

Fetiţa este foarte credincioasă şi se roagă în fiecare zi la Dumnezeu să se facă bine. Mai mult decât atât, Ionela se roagă ca toţi copiii care sunt bolnavi să se vindece: „La spital sunt mulţi copii mici cu tot felul de boli. Mă rog la Dumnezeu să se facă bine şi să fie pace. Îmi doresc să nu mai existe aceste boli“.

Atunci când i-a fost pus diagnosticul, Ionela trecuse în clasa a II-a. Nu a putut să mai meargă la cursuri pentru că a stat mai mult internată în spital. A reînceput cursurile după un an, iar procesul de învăţământ se desfăşoară la domiciliul fetiţei. A terminat clasa a II-a cu cel mai bun calificativ şi a obţinut premiul I. Ionela este acum în clasa a III-a. Învăţătoarea Daniela Vulpe este mândră că are un asemenea elev. Îi admiră voinţa şi puterea de a trece peste greutăţi. „Este deosebită. Învaţă foarte bine şi este inteligentă. Boala a făcut-o să devină mai responsabilă. Câteodată mă surprinde şi pe mine cu răspunsurile pe care mi le dă“, a spus Daniela Vulpe.

„Ajung în situaţii disperate“

Vasile Stănulescu, tatăl Ionelei, lucrează la cariera minieră Roşia, ca lăcătuş mecanic. Se descurcă foarte greu cu banii, mai ales că mai are în grijă două fete. Cea mai mare parte din salariul lui şi din pensia bunicii se duce pe medicamentele pe care Ionela trebuie să le ia. Tratamentul costă, în fiecare lună, 2.000 de lei. Familia depune eforturi disperate pentru a face rost de banii necesari procurării medicamentelor. Când este deznădăjduit, tatăl Ionelei găseşte chiar în copilul lui puterea de a merge mai departe. „Este un copil deosebit. Câteodată îmi dă şi mie sfaturi şi mă încurajează. Este foarte greu să fac faţă necazurilor şi câteodată ajung în situaţii disperate“.

Şcolile din localitatea Bâlteni au organizat acţiuni de strângere de fonduri. Fiecare elev şi cadru didactic a dăruit din inimă o anumită sumă de bani, pentru ca familia fetiţei să poată procura medicamentele necesare.

Ionela are nevoie de ajutor

Tatăl şi bunica Ionelei nu pot asigura lunar banii pentru tratamentul fetiţei, care costă 2.000 de lei. Cei care vor să o ajute pe Ionela pot să facă donaţii în contul numărul 200SV11666002000, deschis la filiala BRD Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII