13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcursuri de schi pe pârtiile din Valea Jiului

Concursuri de schi pe pârtiile din Valea Jiului

Câteva mii de turişti care au urcat la munte, în Valea Jiului, la sfârşitul săptămânii trecute, au putut urmări întrecerile pe schiuri ale angajaţilor MIRA, ce au avut loc în Straja, sau concursurile organizate în Parâng şi dedicate celor mici, dar şi celor mari.

Timp de două zile, în Straja, monitorizaţi de chestorul Elisabeta Lipă, peste 140 de angajaţi MIRA s-au întrecut în cadrul Campionatului de schi al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Pentru al doilea an consecutiv, întrecerea a avut loc în Valea Jiului şi a fost câştigată de echipa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Locul secund în clasament a revenit echipei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Poziţia a treia a podiumului a fost ocupată de echipa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, iar concursul s-a desfăşurat sub egida Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) – Regiunea Hunedoara, a Corpului Naţional al Poliţiştilor şi a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MIRA.

Premii pentru mari şi mici în Parâng

În staţiunea montană Parâng, vineri şi sâmbătă au avut loc două întreceri pe schiuri, prima dedicată celor mici, purtând numele de „Cupa Piticot“, şi cea de-a doua, tradiţională, dedicată turiştilor, în organizarea echipei de la telescaun. Cei mici au fost premiaţi de o firmă româno-olandeză, iar concursul a avut loc pe pârtia Şcolii Sportive din Parâng. La start s-au aliniat zeci de micuţi între trei şi zece ani, membrii ai Clubului de schi din cadrul Şcolii Sportive Petroşani, dar şi copiii turiştilor.

La Cupa Telescaun au participat toţi turiştii care au dorit să ia parte la un concurs dedicat iubitorilor sportului alb. În acest an, a avut loc ediţia cu numărul 17 şi traseul a fost ales pe pârtia de sub telescaun. Organizatorii, membrii echipei Salvamont Petroşani şi ai administraţiei telescaunului, spun că întrecerea are loc anual cu scopul de a promova acest sport şi că, iniţial, a fost dedicată celor ce veneau la munte din Valea Jiului. Acum concursul s-a extins şi la el se înscriu foarte mulţi turişti, care la finalul competiţiei primesc premii şi diplome.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS