11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMâncarea persoanelor cu handicap a fost furată

Mâncarea persoanelor cu handicap a fost furată

Un gestionar al Complexului de servicii comunitare cu secţii protejate pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu Cărbuneşti a fost prins cu 40 de kilograme de carne în portbagajul maşinii.

Un salariat al Complexului de servicii comunitare Târgu Cărbuneşti, unde sunt internaţi adulţi cu handicap mediu şi uşor, este cercetat de poliţie pentru delapidare. Teodor Dobran a fost depistat în trafic, joi după-amiază, la volanul maşinii sale, în urma unui control de rutină al agenţilor Postului de Poliţie din Scoarţa. Oamenii legii au descoperit în portbagajul autoturismului 40 de kilograme de carne tocată şi cârnaţi pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Din primele cercetări a rezultat că Teodor Dobran, angajat al Complexului de servicii comunitare Târgu Cărbuneşti, avea în gestiune Secţia carmangerie, din care a sustras produsele din carne cu care a fost depistat. Poliţia a anunţat imediat conducerea unităţii prejudiciate, care a dispus inventarierea gestiunii angajatului, urmând să comunice rezultatul organelor de cercetare penală. În paralel, unitatea din Cărbuneşti şi Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj au demarat propria anchetă.

 

Muncesc pentru hrana lor

 

Augustin Bucă, directorul Complexului de servicii comunitare cu secţii protejate pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu Cărbuneşti, a declarat că i-a cerut angajatului său o notă explicativă. „Este în cercetarea poliţiei, care efectuează o anchetă. Noi suntem în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi i-am cerut o notă explicativă în legătură cu cele întâmplate. El a motivat că a luat carnea pentru o pomană şi urma să o ducă la o cunoştinţă, apoi aducea banii. Avem în interiorul complexului un magazin cu casă de marcat. Carnea a fost luată însă de la carmangerie şi era destinată atât magazinului, cât şi pentru bucătăria noastră şi a celorlalte subunităţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Avem 36 de persoane asistate cu vârsta de peste 18 ani, cu handicap mediu şi uşor“, a declarat directorul Augustin Bucă.

În cadrul Complexului de la Târgu Cărbuneşti, realizat cu o finanţare acordată de familia regală din statul Luxemburg, persoanele cu handicap sunt şi angajate în secţiile deschise aici: la croitorie, carmangerie şi croitorie. Angajaţii realizează toate produsele de care au nevoie, iar surplusul este valorificat.

 

Va fi dat afară

 

Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj, instituţie în subordinea căreia se află Complexul de la Târgu Cărbuneşti, a declarat că Teodor Dobran va fi dat afară, fără a se mai aştepta rezultatul anchetei Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Preoteasa a declarat că nu trebuie să existe toleranţă în ceea ce priveşte astfel de comportamente, mai ales că salariatul nu se află la prima faptă de acest gen. „Sub nici o formă nu va mai rămâne la complex. Persoanele cu dizabilităţi muncesc pentru tot ce au acolo şi este inadmisibil aşa ceva. Carnea a scos-o prin spate, nu prin faţă. Am trimis o comisie de la Direcţie care să ancheteze cazul, dar rezultatul este foarte clar: i se va desface contractul de muncă. A mai fost prins cu două kilograme de carne scoasă din complex şi a fost iertat. A fost sancţionat doar cu penalizare din salariu. Acest lucru se întâmpla pe vremea când Complexul de la Cărbuneşti nu se afla în subordinea noastră, ci a consiliului judeţean“, a precizat Constantin Preoteasa.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU