Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Solomon, pe orbită

Candidatul din partea PD-L la Primăria Craiova vrea să se lanseze în cursa pentru fotoliul de primar duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Sporturilor de pe strada Brestei. Aspirantul, nimeni altul decât actualul primar, Antonie Solomon, promite o lansare scurtă, dar vioaie, de maximum o oră. Solomon a declarat ieri că la eveniment ar dori să mai fie prezente, pe lângă deja anunţaţii colegi de partid, şi Tudor Gheorghe, Mircea Dinescu, Eugen Simion şi alte personalităţi. „Îi invit pe toţi simpatizanţii, dar nu numai. Toţi sunteţi bineveniţi. Nu o să vă plictisesc“, a spus Antonie Solomon. El a dat asigurări presei că, în acest an electoral, nu-şi va anunţa candidatura decât o dată, duminică, şi nu de patru ori, aşa cum s-a întâmplat la precedentele alegeri.

Marian BĂDÎRCI

 

Boris Tadici, în România

Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, se va afla astăzi într-o vizită în România. Tadici se va întâlni cu şeful statului şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor.

Vizita de astăzi coincide cu organizarea, la Belgrad, a unei mari manifestaţii de condamnare a independenţei Kosovo, într-un climat tensionat după închiderea a două puncte de trecere a frontierei, incendiate de sârbi.

România este una dintre puţinele ţări UE şi NATO care au declarat că nu vor recunoaşte indepedenţa autoproclamată a Kosovo.

Adrian DINU

 

Fratele lui Miron Cozma vrea primar la Petroşani

Fratele fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Tiberiu Cozma, vrea să fie primar la Petroşani, acolo unde surse din PRM spun că l-au propus pentru acest fotoliu. Cu numai o săptămână în urmă, Costel Avram, preşedintele PRM Hunedoara, a spus că la Petroşani va lansa un candidat care nu a fost membru de partid, iar Tiberiu Cozma se pare că a acceptat provocarea. Fratele lui Miron Cozma este inginer minier şi lider de sindicat la Mina Lonea şi nu a fost membru al PRM.

În 1998, în anii de glorie ai lui Miron Cozma, acesta a fost şi el în PRM, după ce Viorel Dumitrescu, avocatul care l-a reprezentat în procese, a devenit membru al acestei formaţiuni politice.

Diana MITRACHE

 

Hayssam rămâne cu pedeapsa de 20 de ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri condamnarea în lipsă la 20 de ani de închisoare a omului de afaceri Omar Hayssam, în dosarul răpirii ziariştilor români în Irak. Judecătorii au respins ca nefondat recursul promovat de avocaţii sirianului, care ceruseră rejudecarea procesului, astfel că Hayssam a rămas cu condamnarea dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 13 iunie 2007, şi anume 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism şi 15 pentru infracţiuni la Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, acuzatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare.

Iniţial, alături de Omar Hayssam a fost acuzat în acest proces şi Mohammad Munaf.

Hayssam a fost eliberat din penitenciar în aprilie 2006, pe motive medicale, şi a părăsit România la sfârşitul lunii iunie. În toamna anului trecut i s-a alăturat în Siria şi soţia, împreună cu cei şapte copii ai lor. Omar Hayssam este dat în urmărire internaţională în toate cele 186 de state afiliate la Interpol.

Adrian DINU

Exit mobile version